15:48 23.03.2020

На Київщині посилено обмежувальні заходи, обладміністрація створює антикризовий центр допомоги

2 хв читати
На Київщині посилено обмежувальні заходи, обладміністрація створює антикризовий центр допомоги

Жорсткіші обмежувальні заходи, спрямовані на недопущення поширення гострої респіраторної хвороби Covid-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, а також антикризовий центр адресної допомоги тим, хто забезпечує критично важливі сфери життєдіяльності, починають діяти в Київській області з 23 березня.

"Від сьогодні - нові правила роботи громадського транспорту та інші обмеження для громадян для недопущення поширення коронавірусу", - сказав у понеділок на брифінгу т. в. о. голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

Він розповів, що громадський транспорт області з понеділка перевозить виключно працівників підприємств, які забезпечують критично важливі сфери життя - медичних працівників, рятувальників, правоохоронців, фахівців сфери житлово-комунального господарства, людей, які працюють у магазинах і аптеках. "Маршрути перевезення можуть бути змінені", - додав керівник обладміністрації.

Володін наголосив, що користуватися громадським транспортом можна лише за наявності спецпропуску, посвідчення та засобів захисту.

"Обмеження не стосуються особистого транспорту", - сказав чиновник.

Володін повідомив, що також заборонено користуватися дитячими майданчиками, під забороною перебуває й робота ринків. У магазинах і аптеках, згідно з обмеженням, може перебувати не більше ніж одна людина на 10 квадратних метрів.

"Київська обласна держадміністрація ініціює створення антикризового центру допомоги Київської області", - повідомив т. в. о. голови обладміністрації.

"Бажання допомогти має бути направлено на тих, хто потребує підтримки. З ініціативи Київської обласної державної адміністрації запускається антикризовий центр допомоги Київської області, а саме, медичним закладам, рятувальникам, комунальним службам і всім, хто підтримує життєдіяльність області", - пояснив він.

Володін пояснив, що майданчик антикризового центру об'єднає і скоординує зусилля благодійних фондів, підприємців та влади "заради допомоги тим, хто наразі рятує життя і здоров'я нас та нашого суспільства".

За його словами, влада акумулюватиме інформацію про те, які є потреби в області загалом і зокрема. "Люди, які хочуть адресно допомогти, можуть звертатися в антикризовий центр, представники штабу надаватимуть необхідну інформацію та контакти. Тільки разом і в єдності ми впораємося з цим викликом", - додав керівник обладміністрації.

Детальніша інформація про роботу центру, за словами Володіна, з'явиться протягом доби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА