18:55 23.03.2020

ЄС створить "зелені коридори" на автодорогах для швидкого переміщення товарів

2 хв читати

Заходи щодо сповільнення поширення COVID-19 одночасно сповільнили, а десь і паралізували транспорт, що призводить до затримок з постачанням товарів, тоді як у цей кризовий час важливо, щоб у населення ЄС був доступ до базового постачання, заявила голова Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн.

"Настільки ж важливо, щоб медикаменти, захисне спорядження та інші необхідні товари надходили до лікарень, до медичних пунктів і будинків пристарілих", - сказала голова ЄК у відео-зверненні, яке вона поширила у понеділок через Twitter.

"Сьогодні ми оприлюднюємо директивні вказівки про виділення шляхів ("зелених коридорів" на автомобільних дорогах ЄС - ІФ)", - оголосила фон дер Ляєн.

Вона назвала чотири цілі, які передбачає ця пропозиція для поліпшення ситуації на європейських дорогах.

Перетин вантажним транспортом кордонів "зеленими коридорами" має займати максимум 15 хв. Фон дер Ляєн закликала покінчити з ситуаціями, як минулими вихідними, коли затори на дорогах місцями розтягувалися на 40 км, а очікування перетину кордону займало до 18 годин.

Виділені смуги мають бути доступні для транспортних засобів, що перевозять всі види товарів. Ланцюги постачання в ЄС тісно інтегровані, і необхідна гарантія вільного пересування всіх товарів.

Національні уряди мають призупинити дію низки обмежень - наприклад, заборону на рух вантажного транспорту у вихідні дні або вночі. У винятковій ситуації має проявлятися гнучкість, пояснила голова ЄК.

По-четверте, Єврокомісія пропонує скоротити адміністративні формальності для працівників транспортного сектору будь-яких національностей, яким потрібно допомогти швидше перетинати кордон. Санітарний контроль на кордоні може стати додатковим корисним заходом проти вірусу, але він має бути організований у такий спосіб, щоб вільне переміщення товарів не зупинялося, наголосила фон дер Ляєн.

"Боротьба проти вірусу займе багато часу. Сили та засоби, щоб перемогти в цій боротьбі, виходитимуть із нашого великого спільного ринку. Це причина, через яку ми маємо його захистити", - заявила голова Європейської Комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА