19:21 23.03.2020

Трамп хоче послабити заходи проти коронавірусу через побоювання за економіку США

2 хв читати
Трамп хоче послабити заходи проти коронавірусу через побоювання за економіку США

Президент США Дональд Трамп веде переговори про можливість послабити обмежувальні заходи, введені в країні через коронавірус, повідомляє в понеділок агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

Він стурбований важкими наслідками для економіки, до яких можуть призвести подібні обмеження.

"Трамп і низка його радників, наприклад, міністр фінансів Стівен Мнучін, хочуть гарантувати, що економічні збитки від кампанії з загальнонаціонального соціального дистанціювання не перевищить збиток від самого вірусу", - зазначає Bloomberg.

Трамп почав обговорювати ослаблення заходів минулого четверга, всього через три дні після того, як він оголосив про кампанію, що закликає американців залишатися вдома через коронавірус.

Медики попереджали Трампа, що за відсутності будь-якого дієвого способу лікування коронавірусу, єдиний спосіб протистояти йому - вводити обмеження для населення. Білий дім поки дотримувався цієї стратегії, але деякі радники Трампа з питань економіки і політики вважають, що президенту не слід у даному випадку повністю покладатися на думку лікарів, зазначає агентство.

Якщо Трамп скасує рекомендації з коронавірусу, це не означає, що кампанія з соціального дистанціювання повністю припиниться, зазначає Bloomberg. У американських губернаторів є можливість самостійно вводити різні обмеження, щоб боротися з коронавірусом. Однак президент може вплинути на поведінку самих американців тим, як саме він буде розповідати про коронавірус під час своїх конференцій з Білого дому, зазначає агентство.

Білий дім 16 березня опублікував рекомендації щодо боротьби з коронавірусом, дійсні протягом 15 днів до 31 березня. Громадян США закликали не виходити на вулицю, якщо вони погано почуваються, і зв'язатися з лікарем. Також не рекомендується виходити з дому літнім людям і людям із важкими захворюваннями.

Влада США не радить жителям країни збиратися групами більше 10 людей, ходити в ресторани і бари, відвідувати будинки престарілих. Працювати і вчитися, за можливості, рекомендується з дому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА