19:29 23.03.2020

Легалізація доставки ліків в умовах карантину сертифікованими поштовими операторами знизить поширення захворювання

2 хв читати
Легалізація доставки ліків в умовах карантину сертифікованими поштовими операторами знизить поширення захворювання

Легалізація доставки ліків сертифікованими поштовими операторами в умовах карантину знизить поширення захворювання, вважають в Асоціації виробників ліків України (АВЛУ).

"Це питання стає особливо актуальним у ситуації, коли потрібно максимально обмежити зайві контакти, адже аптека стає одним із місць активних контактів. Це особливо важливо для людей похилого віку, які гостро потребують лікарських засобів і становлять основу групи ризику", - сказав агентству "Інтерфакс -Україна" голова АВЛУ Петро Багрій.

Він зазначив, що "де-факто доставка ліків, куплених онлайн, існує, але поза законом. Таку послугу потрібно узаконити, щоб люди, які потребують ліків, могли перебувати на карантині", - сказав він.

За словами Багрія, узаконення такої доставки дасть змогу гарантувати якість, походження ліків і дотримання обов'язкових логістичних вимог, а залучення до доставки всіх сертифікованих операторів дасть змогу доставляти ліки оперативно і своєчасно.

У свою чергу гендиректор фармацевтичної компанії ТДВ "Інтерхім" (Одеса) Анатолій Редер зазначив, що залучення до доставки медикаментів усіх поштових операторів України дасть можливість максимально широкої доставки за суттєвого обмеження контактів і поширення коронавірусу.

За його словами, така опція дасть змогу людям, які живуть у віддалених районах і в сільській місцевості "отримати свої ліки в потрібний час і з гарантованою якістю".

Редер вважає, що можливість доставки не матиме значного впливу на ціну ліків.

"Це не призведе до подорожчання ліків. Я думаю, що може бути передбачена можливість замовити ліки і в аптеці, і в оптового оператора, дистриб'ютора. Думаю, що гроші на те, щоб доставити ліки, знайдуться і у тих, і у інших. Це не стільки питання вигоди, скільки питання соціальної відповідальності бізнесу", - сказав Редер.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів у понеділок дозволив операторам поштового зв'язку доставляти лікарські засоби. Уряд ухвалив це рішення для поліпшення доступності та зручності отримання лікарських засобів, одночасного зниження мобільності населення та скорочення скупчень людей в аптеках.

Дозвіл на доставку ліків не поширюється на наркотичні засоби, психотропні речовини, сильнодіючі й отруйні лікарські засоби, зберігання яких в Україні заборонено.

Згідно з інформацією на сайті Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації, до Єдиного держреєстру операторів поштового зв'язку станом на 3 березня 2020 року внесено 61 компанію, зокрема такі як "Нова Пошта", Justin, "Делівері", "Делфаст", "Європошта", а також низку ФОП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА