19:38 23.03.2020

Більшість українців вже повернулися на батьківщину, ще 20 тис. очікують такої можливості

2 хв читати
Більшість українців вже повернулися на батьківщину, ще 20 тис. очікують такої можливості

Більшість громадян України, які залишалися за кордоном на момент введення обмежувальних заходів для протидії поширенню Covid-19, вже повернулися з-за кордону, ще 20 тис. людей очікують можливості повернутися на батьківщину, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми, насправді, абсолютну більшість громадян вже успішно вивезли, або допомогли їм виїхати. Найкреативніші приймалися для цього рішення: домовлялися з авіалініями іноземних компаній, що вони будуть довозити до своїх хабів, а туди буде прилітати наш український літак забирати, і паром організовували. Тобто дуже багато різних моделей", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу в понеділок.

Міністр поінформував, що ще близько 20 тис. громадян очікують можливості повернутися на батьківщину, однак, за його словами, "це ті, хто офіційно виявили бажання повернутися". "Але наша практика показує, що коли доходить безпосередньо до повернення, то ця цифра зменшується, тому що хтось передумав, хтось взагалі навіть не збирався, а так, про всяк випадок зареєструвався. Тому я прошу всі цифри сприймати в реальному контексті і в динаміці", - зазначив глава відомства.

За його словами, нині найбільш складна ситуація з поверненням українців, які перебувають у найвіддаленіших точках: в Латинській Америці і Тихоокеанському регіоні. Кулеба пояснив, що причинами цього є логістична віддаленість місцеперебування українців, високі ціни на квитки, те, що туроператори "не зовсім сумлінно виконують свої зобов'язання з поверненням", а також поведінку окремих українських громадян, які "просять, щоб їх безкоштовно звідти вивезли".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА