20:05 23.03.2020

Дипломати працюють над тим, щоб налагодити безперебійне постачання тестів на коронавірус до України

1 хв читати
Дипломати працюють над тим, щоб налагодити безперебійне постачання тестів на коронавірус до України

Українська дипломатія працює над тим, щоб налагодити безперебійне постачання тестів на коронавірус до України, запевнив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми працюємо над тим, щоб до України налагодити безперебійне постачання цих тестів. Усі абсолютно посольства у мене і представництва при міжнародних організаціях отримали вказівку вивчати ринок місцевої країни, де вони працюють, або організації, з якою вони працюють, на дві теми: що ми можемо отримати як гуманітарну допомогу і що ми можемо купити", - сказав він на онлайн-брифінгу в понеділок.

Кулеба наголосив, що до України також масово звертаються країни з проханням надати гуманітарну допомогу або дозволити купити маски.

Водночас міністр звернув увагу на те, що багато часу у МЗС іде на перевірку потенційних постачальників.

"Скажу вам відверто, світовий ринок наповнений зараз аферистами й напіваферистами, які пропонують усе і зараз, але "тільки заплати гроші", тому дуже багато сил витрачаємо на перевірку кожного потенційного постачальника, щоб не витрачалися даремно гроші й щоб закуповувалося дійсно якісне обладнання та товари, які потрібні тут, в Україні", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА