21:06 23.03.2020

Нардепи Княжицький і Синютка звернулися в СБУ і ДБР через заяви нардепа Бужанського

2 хв читати
Нардепи Княжицький і Синютка звернулися в СБУ і ДБР через заяви нардепа Бужанського

Народні депутати з фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький і Олег Синютка вимагають від Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань розслідувати заяви народного депутата фракції "Слуга народу" Максима Бужанського, який поширив відео про нібито побиття у Львові людини через його кашель в автобусі і порівняв подію зі злочинами часів Другої Світової війни, повідомляється на сайті партії "Європейська солідарність".

"Чистий фейк, бо жодного такого випадку у Львові не було. Але фейку депутату від "слуг" було мало – він порівняв цю ситуацію з погромом євреїв у липні 1941 року, що стався після приходу нацистів до нашого міста. Мета цієї антиукраїнської провокації очевидна: показати, що "у Львові нічого не змінилося з 1941 року" і вже почалися погроми в "центрі бандерівщини". Методи провокаторів не змінилися від десятиліть: та сама брехня, те саме намагання виставити мешканців Львова і Галичини та України загалом, як недостойних жити в цивілізованій Європі", - зазначив Синютка на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відповідне звернення депутати направили правоохоронцям у понеділок. "Разом із колегою з фракції Миколою Княжицьким депутатом від ЄС і від Львова, ми звернулися до СБУ і ДБР, щоб вони розслідували цю чергову спробу посварити українців з різних регіонів країни і посіяти міжнаціональну ворожнечу. Держава має реагувати рішуче, особливо в теперішніх обставинах, коли завданням всіх українців і влади зокрема є боротьба з пандемією коронавірусу", - заявив Синютка.

За його словами, для українців і мільйонів туристів з усього світу Львів вже є символом європейської України, гостинності, толерантності та поваги до багатонаціональної історії міста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА