07:27 24.03.2020

Тотальний скринінг не працює, виявляти Covid-19 дозволяють інші методи

2 хв читати
Тотальний скринінг не працює, виявляти Covid-19 дозволяють інші методи

Тотальний скринінг для виявлення Covid-19 не працює, виявляти захворювання дозволяють інші методи, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Щодо тестування: тотальний скринінг у цьому випадку не працює. Ми робили тотальний скринінг людям, які поверталися літаками з осередків захворювання, наприклад, з Італії та Іспанії. Ми брали у них матеріал на тестування, і жодного випадку на жодному з рейсів ми не виявили. Водночас, коли ми встановили за ними медико- санітарний нагляд, через 3-5, 6, 7 днів у цих людей виникали симптоми. Потім, коли ми їх обстежили, ми підтверджували коронавірусну хворобу", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV.

Ляшко також повідомив, що в кінці березня МОЗ матиме статистичні дані про смертність за лютий, зокрема від пневмонії.

"Ми будемо мати все секційні матеріали для досліджень і будемо знати, скільки точно було летальних випадків у лютому від пневмонії, скільки таких випадків було досліджено на коронавірус, і після цього будемо приймати чіткі рішення", - сказав він.

Ляшко також повідомив, що МОЗ змінив стратегію боротьби з коронавірусом. Якщо на початку епідемії МОЗ визначив госпітальні бази, які були готові приймати "поодинокі випадки", нині МОЗ прогнозує, що 80% випадків захворювання буде проходити в легкій формі і не потребуватиме госпіталізації.

"Ми визначаємо медустанови, які готові надавати реанімаційну допомогу у важких випадках. Госпіталізація буде відбуватися в реанімації, а 80% будуть отримувати медичну допомогу амбулаторно, оскільки не буде показань для госпіталізації. Тобто ми будемо правильно планувати і доставляти хворих у ті лікарні, де є ШВЛ, де є фахівці", - сказав він.

Ляшко пояснив, що бригади швидкої допомоги будуть на онлайн карті мати інформацію, куди можна везти пацієнта і де є вільні ліжка інтенсивної терапії.

"Якщо ці ліжка заповнюються, ми переходимо до іншої лікарні. І таким чином ми будемо намагатися впоратися. Головне, щоб не було піку захворювання, буде пік, буде важко", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА