18:23 24.03.2020

Керівництво Офісу генпрокурора та НАБУ домовилося провести нараду щодо повернення активів із-за кордону

1 хв читати
Керівництво Офісу генпрокурора та НАБУ домовилося провести нараду щодо повернення активів із-за кордону

Керівники Офісу генерального прокурора та Національного антикорупційного бюро України домовилися провести спеціальну нараду щодо активізації повернення активів, виведених за кордон, повідомляється на сайті Офісу генпрокурора.

"2020 рік необхідно зробити прецедентним щодо повернення коштів до бюджету. Офіс генерального прокурора надаватиме всю необхідну допомогу НАБУ та САП, проте ефективність і результативність у цих кримінальних провадженнях - це зона відповідальності спеціально створених антикорупційних органів", - зазначила генеральний прокурор Ірина Венедіктова на нараді у вівторок із керівником САП Назаром Холодницьким, під час якої сторони обговорили проблеми ефективності спільної роботи НАБУ та САП, а також шляхи їх вирішення.

Учасники наради констатували, що нині заходи з відшкодування збитків, завданих державі корупційними злочинами, є недостатніми, а судова регресія щодо осіб, які скоїли корупційні злочини, не відповідає їхній тяжкості. За результатами зустрічі заплановано розробити і реалізувати комплекс заходів, спрямованих на активізацію досудового розслідування кримінальних проваджень, пов'язаних із корупційними злочинами чиновників, йдеться в повідомленні.

"Також найближчим часом відбудеться ще низка робочих зустрічей, зокрема щодо розслідування кримінальних проваджень у банківській сфері та повернення, в рамках досудового розслідування, вкладів. До зазначених зустрічей, окрім правоохоронців, також залучатимуть представників Національного банку, Фонду гарантування вкладів і Міністерства фінансів", - повідомили в Офісі генпрокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА