18:48 24.03.2020

Начальник поліції Києва: Посилення обмежувальних заходів доцільне, але не має стосуватися обмеження конституційних свобод

2 хв читати
Начальник поліції Києва: Посилення обмежувальних заходів доцільне, але не має стосуватися обмеження конституційних свобод

Керівник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко вважає за доцільне посилення обмежувальних заходів для запобігання поширенню коронавірусу, але в рамках дотримання конституційних свобод.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Крищенко теоретично припустив, якими можуть бути обмеження в разі введення надзвичайного стану в країні.

"Один із моментів - режим в'їзду-виїзду, обмеження свободи пересування вулицями. У якій формі це буде - комендантська година або обмеження в певних місцях - поки що говорити складно. Обмеження можуть торкнутися пересування особистого транспорту, можуть бути встановлені його перевірки. Також може бути вжито заходів щодо кількості людей у автомобілі", - розповів він.

За словами начальника поліції Києва, під забороною буде проведення будь-яких масових заходів, посилиться охорона цілої низки стратегічних об'єктів.

Відповідаючи на запитання про те, чи доцільне посилення обмежувальних заходів, Крищенко сказав: "Гадаю, що доцільне з урахуванням того, що Київ - дуже велике місто... Ці заходи вживатимуть за розвитком ситуації", - сказав Крищенко.

Водночас він зауважив, що не варто вводити обмежувальні заходи на конституційні свободи громадян. "Зверніть увагу, не потрібні заходи з обмеження прав громадян, передбачені під час надзвичайного стану, як-от: закриття певних ЗМІ, дозвіл на доступ до приватної власності", - висловив переконання керівник главку поліції.

Він пояснив: "Насамперед посилення заходів має стосуватися людей, які прибули із-за кордону та порушують свої зобов'язання, а також пересування містом, оскільки ми бачимо, що дієвий спосіб запобігання поширенню коронавірусу - це самоізоляція, обмеження контактів".


Повний текст інтерв'ю з керівником ГУ Нацполіції Києва Андрієм Крищенком буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА