20:20 24.03.2020

Майже три тисячі поліцейських і військовослужбовців Нацгвардії залучено до забезпечення правопорядку на вулицях Києва

2 хв читати
Майже три тисячі поліцейських і військовослужбовців Нацгвардії залучено до забезпечення правопорядку на вулицях Києва

На час дії обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусу на вулицях столиці працюють додатково 2 тисячі піших патрулів поліцейських і військовослужбовців Нацгвардії, повідомив начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко.

"Із початку карантинних заходів ми додатково до тих нарядів, які працювали, вивели на вулицю 250 патрулів. Також є додаткове піше патрулювання - 2 тисячі поліцейських, зокрема для контролю дотримання обмеження на транспорті", - розповів Крищенко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що в забезпеченні правопорядку та контролю дотримання обмежувальних заходів поліцейським допомагає Національна гвардія, військовослужбовці разом із поліцейськими несуть службу.

"Але ми все одно посилюватимемо наряди, оскільки протидіятимемо вуличним злочинам і можливим фактам мародерства. Поки що ми справляємося, в разі потреби залучатимемо додаткові сили", - зазначив він.

Крищенко також звернув увагу, що значна частина поліцейських задіяна для виконання невластивих функцій - забезпечення правопорядку біля лікарень, патрулювання автобусів.

"Плюс поліцейські здійснюють контроль за тими, хто повернувся із-за кордону, дав розписку про перебування на самоізоляції. Поліція вибірково контролює цих людей, у разі порушення режиму самоізоляції складатимуть адміністративні матеріали", - розповів начальник главку.

Крім цього, за словами Крищенка, поліцейські допомагають санітарним лікарям встановлювати контакти тих, хто заразився вже всередині країни. "В середньому в людини 40-50 контактів. Тому поліцейських залучатимуть до встановлення цих контактів, відбору розписок і попередження щодо дотримання заходів із самоізоляції", - додав він.


Повний текст інтерв'ю з керівником ГУ Нацполіції Києва Андрієм Крищенком буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА