20:47 24.03.2020

МЗС України засуджує блокування бойовиками доступу СММ ОБСЄ на контрольовані ними території

2 хв читати
МЗС України засуджує блокування бойовиками доступу СММ ОБСЄ на контрольовані ними території

Міністерство закордонних справ України засуджує дії незаконних збройних формувань, які з 21 березня блокують доступ на окуповані території патрулів Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) для здійснення наглядової діяльності в рамках виконання свого мандата, затвердженого Постійною радою ОБСЄ.

"Такі дії окупаційної адміністрації РФ є прямим порушенням мандату СММ ОБСЄ, суперечать Мінським домовленостям, а також Загальним узгодженим висновкам Паризького саміту в "нормандському форматі" 9 грудня 2019 року, згідно з якими СММ повинна мати безпечний і надійний доступ до всієї території України для повного виконання свого мандату", - йдеться в заяві, розміщеній на сайті МЗС України в понеділок.

У міністерстві назвали неприйнятним обмеження доступу СММ ОБСЄ на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей, введені під приводом боротьби з розповсюдженням коронавірусної інфекції Covid-19. Наголошується, що уряд України, тимчасово закривши пропуск через лінію розмежування осіб і транспортних засобів із метою ефективної протидії та недопущення занесення коронавірусної інфекції на підконтрольну уряду України територію, зробив належний виняток для пропуску представників моніторингових місій ОБСЄ, ООН, МКЧХ за раніше встановленим порядком.

"Закликаємо міжнародну спільноту, насамперед, учасників "нормандського формату", продовжити тиснути на Російську Федерацію, яка несе відповідальність за розвиток ситуації на тимчасово окупованих територіях України в Донецькій і Луганській областях, з метою забезпечення повного та неухильного виконання нею Мінських домовленостей", - наголосили в МЗС.

Раніше у Державній прикордонній службі України повідомили, що незаконні збройні формування, які діють на Донбасі, починаючи з суботи не пропустили через лінію розмежування 29 осіб, зокрема зареєстрованих на окупованій території. Також військовослужбовці Донецького прикордонного загону в КПВВ "Новотроїцьке" і "Гнутове" також зафіксували випадки обмеження російсько-окупаційними військами доступу на тимчасово окуповану територію України патрулів СММ ОБСЄ. При цьому бойовики роз'яснень про причини відмови в доступі не надавали.

Як повідомлялося, з метою ефективної протидії та недопущення занесення на підконтрольну уряду України територію коронавірусної інфекції з 00:00 22 березня 2020 року припинено пропуск через лінію розмежування осіб і транспортних засобів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА