12:49 25.03.2020

Майже 800 українців виявили бажання повернутися на батьківщину спецпотягом Москва-Київ - МЗС України

2 хв читати
Майже 800 українців виявили бажання повернутися на батьківщину спецпотягом Москва-Київ - МЗС України

Майже 800 громадян України звернулися до посольства України в РФ із проханням скористатися спеціально призначеним поїздом, яким планується повернення на батьківщину громадян, що залишилися за кордоном після запроваджених обмежувальних заходів, повідомив заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок.

"Щодо кількості громадян, які виявили бажання скористатися цим поїздом в Україні та в РФ відповідно, можу сказати, що на сьогодні до посольства України в РФ звернулися майже 800 громадян України. Остаточні дані стосовно орієнтовної кількості громадян РФ, які хочуть повернутися, уточнюються" , - сказав Божок у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Заступник міністра звернув увагу на те, що це не єдине гуманітарне питання, яке перебуває на порядку денному консультацій між Україною і РФ.

"Ми досі очікуємо дозволу від уряду РФ на транзит територією Росії транспортних засобів із гуманітарними та медичними вантажами для боротьби з поширенням коронавірусу в Україні, спрямованих до нас із третіх країн. Розраховуємо, що російська сторона в цьому питанні також керуватиметься гуманітарними міркуваннями і діятиме так само оперативно, як Україна діяла і діє в контексті забезпечення повернення громадян РФ з території України", - наголосив заступник міністра.

Він пояснив, що на виконання доручення керівництва держави, триває активна робота з організації повернення на батьківщину громадян України, які опинилися за кордоном під час загострення ситуації з поширенням коронавірусу. З цією метою МЗС спільно з Міністерством інфраструктури, МВС, МОЗ, авіа-, залізничними та іншими перевізниками продовжують працювати над створенням для українців за кордоном можливостей для повернення до України.

"Поїзд Москва-Київ є черговим у низці уже восьми поїздів з-за кордону, які МЗС спільно з Міністерством інфраструктури організувало для українців", - зазначив заступник міністра.

За його словами, Російська Федерація справді звернулася з проханням дозволити евакуацію з України громадян РФ, і МЗС справді погодило їм таку можливість із гуманітарних міркувань, запропонувавши використовувати для цього поїзд Київ-Москва.

Божок додав, що нині завершується організація відповідних санітарно-епідеміологічних заходів щодо згаданого поїзда і пасажирів, які подорожуватимуть ним, після чого на сайті "Укрзалізниці" буде відкрито продаж квитків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА