14:37 25.03.2020

Екс-главу МЗС Кожару затримано за підозрою в умисному вбивстві підприємця Старицького

3 хв читати
Екс-главу МЗС Кожару затримано за підозрою в умисному вбивстві підприємця Старицького

Колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожару затримано за підозрою в умисному вбивстві підприємця Сергія Старицького, повідомив заступник глави МВС Антон Геращенко.

"Кожару щойно затримали співробітники поліції за підозрою в умисному вбивстві Сергія Старицького. Зараз його доставляють до суду для обрання міри запобіжного заходу", - написав Геращенко на своїй сторінці у Facebook у середу.

Він зазначив, що труп Старицького з вогнепальним пораненням було знайдено в ніч на 22 лютого в будинку Кожари, при цьому постріл було здійснено з нагородної зброї власника будинку.

"Л. Кожара та його дружина від початку і досі стверджують, що Сергій Старицький покінчив життя самогубством. Слідчі та прокурори перевірили обставини загибелі колишнього директора телеканалу "Інтер" і дійшли висновку, що він не міг сам себе застрелити", - написав Геращенко.

Як повідомила в середу прес-служба Національної поліції, для встановлення всіх обставин події слідчі провели низку експертиз, зокрема судово-медичну, молекулярно-генетичну, дактилоскопічну, балістичну та слідчий експеримент.

"За їхніми результатами було зібрано достатньо доказів для повідомлення 57-річному жителю села Чайки про підозру у вчиненні умисного вбивства", - зазначили у відомстві.

Встановлено, що у будинку в день, коли все сталося, перебували три людини: чоловік і жінка та їхній гість. Під час розпивання алкогольних напоїв між чоловіками на кухні виникла сварка, яка переросла у бійку. Згодом господар будинку пішов у спальню, узяв пістолет і, повернувшись на кухню, вистрілив у товариша.

"Сьогодні чоловіка затримали та доставили до суду для обрання запобіжного заходу", - зазначили в Нацполіції.

Як повідомлялося, 21 лютого на спецлінію 102 надійшло повідомлення від жительки села Чайки про те, що в будинку покінчив життя самогубством чоловік, який приїхав у гості зі столиці.

"За зазначеною адресою одразу прибула слідчо-оперативна група Києво-Святошинського відділу поліції. Там поліцейські виявили тіло чоловіка з вогнепальним пораненням голови. Загиблим виявився 56-річний житель Києва. На місці події як речовий доказ вилучено пістолет марки Jericho 941 PSL, патрони і гільзу.

Пізніше з'явилася інформація, що в будинку Кожари було застрелено Старицького. Попередня версія поліції - самогубство. Постріл було зроблено з пістолета Jericho 941, зареєстрованого на екс-главу МЗС.

Рекламний холдинг Atlantic Group повідомив у Facebook, що гендиректор Сергій Старицький загинув у п'ятницю пізно ввечері. Старицький став співзасновником Atlantic Group у 1992 році. У професійному активі Старицького також керівництво телеканалом "Інтер" і департаментом міжнародних зв'язків Української державної телерадіокомпанії.

24 лютого Національна поліція повідомила, що загибель підприємця Старицького розслідують як умисне вбивство. "Наразі правоохоронці отримали дані, які дають підстави припускати, що чоловік міг не сам покінчити з життям. Отже, за погодженням із прокуратурою кримінальне провадження перекваліфіковане з самогубства на умисне вбивство - ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України", - повідомили в Нацполіції.

Зазначається, що попередньо правоохоронці встановили перебування в будинку трьох осіб: подружжя та їхнього гостя. Всі троє вживали алкогольні напої. За словами жінки, вона перебувала в іншій кімнаті, коли гість вистрілив собі в голову з пістолета господаря.

Для встановлення всіх обставин події слідчі призначили низку експертиз: судово-медичну, комплексну молекулярно-генетичну, дактилоскопічну, балістичну та хімічну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА