17:10 25.03.2020

Харківський апеляційний суд підтвердив правомірність повернення в прокуратуру обвинувального акта у справі голови району Харкова

2 хв читати

Харківський апеляційний суд відмовився скасувати рішення суду першої інстанції про повернення в прокуратуру обвинувального акта щодо голови Новобаварського району міста Тетяни Цибульник, підозрюваної в тому, що вона не зазначила в декларації коштовності вартістю понад 600 тис. грн.

"Апеляційну скаргу прокурори залишити без задоволення. Постанову Жовтневого районного суду Харкова... залишити без змін", - йдеться в оприлюдненому на сайті єдиного держреєстру судових рішень рішенні, яке ухвалила колегія під головуванням Петра Гришина.

У мотивувальній частині ухвали апеляційного суду зазначено, що обвинувальний акт не відповідає вимогам КПК України. Зокрема, не зазначено час і місце вчинення інкримінованого злочину, а також не зазначено, які норми антикорупційного законодавства не дотримані обвинуваченою тощо.

Ухвала набирає чинності з моменту проголошення і не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Як повідомлялося 21 червня 2018 року Цибульник було оголошено про підозру за ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації).

"За даними слідства, йдеться про коштовності вартістю понад 600 тис. грн. Зазначені цінності було вилучено під час обшуку в рамках розслідування кримінального провадження. Відповідно до закону України "Про запобігання корупції" суб'єкт декларування зобов'язаний зазначити в декларації відомості про цінне рухоме майно, вартість якого перевищує 100 прожиткових мінімумів. Водночас у декларації голови адміністрації ні за 2016-й, ні за 2017 рік даних про ювелірні вироби на зазначену суму немає", - повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

Цибульник заявила журналістам, що не володіє такими дорогими прикрасами і вважає оголошену їй підозру спробою дискредитувати міського голову Геннадія Кернеса і членів його команди.

15 січня 2019 року обвинувальний акт стосовно Цибульник направлено до Жовтневого райсуду Харкова.

2 липня 2019 Жовтневий районний суд Харкова вирішив повернути в прокуратуру обвинувальний акт як такий, що не відповідає вимогам КПК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА