17:58 25.03.2020

ООН запускає план на $2 млрд для боротьби з коронавірусом у найбідніших країнах

2 хв читати
ООН запускає план на $2 млрд для боротьби з коронавірусом у найбідніших країнах

Організація Об'єднаних Націй реалізує план на суму $2 млрд, щоб допомогти боротися з коронавірусом у найбідніших країнах.

"Генеральний секретар Антоніу Гутерреш оголосив, що ООН запускає глобальний план із гуманітарного реагування на $2 млрд, щоб спонсорувати боротьбу проти Covid-19 у найбідніших країнах світу", - йдеться у Twitter офіційного представника генсека.

У своєму відеозверненні Гутерреш закликав уряди країн "повністю підтримати цей план", здійснення якого координує Управління ООН із координації гуманітарних питань.

"Ми маємо прийти на допомогу вкрай незахищеним - мільйонам і мільйонам людей, які здатні захистити себе найменше", - заявив генсек.

Як зазначив Гутерреш, "якщо на здійснення плану буде спрямовано належні кошти, то він дасть змогу врятувати велику кількість людей і забезпечити гуманітарні установи та неурядові організації лабораторними приладдям для проведення аналізів, а також обладнанням і предметами медичного призначення для лікування хворих і захисту медичних працівників".

За його словами, в плані передбачено "додаткові заходи з підтримки населення районів, яке, як і раніше, проявляє щедрість, відкриваючи для біженців і переміщених осіб свої оселі й міста".

Гутерреш також закликав держави продовжити надавати підтримку в здійсненні вже наявних планів гуманітарного реагування, на яку покладається 100 мільйонів осіб.

"Світ сильний лише настільки, наскільки сильна наша найслабша система охорони здоров'я. Якщо ми не вдамося до рішучих дій зараз, то, боюся, вірус закріпиться в найбільш незахищених країнах, і весь світ залишиться уразливим, доки вірус продовжуватиме циркулювати планетою, незважаючи на кордони", - наголосив генсек.

Крім того, Гутерреш заявив, що звернувся до координаторів-резидентів ООН і країнових груп організації з проханням "надати підтримку країнам усього світу у вирішенні соціально-економічних проблем, що виникають у зв'язку з пандемією, для чого знадобиться належний механізм фінансування".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА