20:45 25.03.2020

Рябошапка: Підозра ДБР Порошенку - юридичний "треш", але Венедіктова може її підписати

2 хв читати
Рябошапка: Підозра ДБР Порошенку - юридичний "треш", але Венедіктова може її підписати

У підозрі, яку готувало Держбюро розслідувань (ДБР) п'ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенку, не містилося жодних доказів його провини, заявив колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

"Те, що було запропоновано підписати, - це юридичний "треш", що не витримує критики. По-перше, документ був необґрунтованим. По-друге, він був незаконним. Те, в чому звинувачували п'ятого президента, не мало достатніх підстав, не було жодних доказів, що підтверджують ці дії. Юридична кваліфікація теж була фантастична ... В цих діях не можна було звинуватити президента в той час", - сказав Рябошапка в програмі головного редактора інтернет-видання "Гордон" Олесі Бацман у вівторок.

При цьому він припустив, що новий генеральний прокурор Ірина Венедіктова може підписати цю підозру.

"Сьогодні є новий генеральний прокурор, яка, можливо, була співавтором цього "прекрасного" документа, й вона може підписати цей документ", - сказав Рябошапка.

У цьому контексті він додав, що представники партії "Слуга народу", яка представляє парламентську монобільшість, тепер можуть адресувати Венедіктовій запитання, "чому вона не підписала підозру, яку сама й готувала в ДБР".

"Я не астролог, не можу припустити ... Я думаю, що вона підпише все, що попросять ті, хто привів її на цю посаду", - відповів Рябошапка на запитання, чи підпише Венедіктова підозру Порошенку.

Саме призначення Венедіктової на посаду генпрокурора він охарактеризував як "далеко не найкращий вибір".

"Хто її лобіював? Хто її привів у команду (президента України - ІФ) Володимира Зеленського? Це (перший віце-спікер Ради - ІФ) Руслан Стефанчук, з яким вони досить близько й давно знайомі. А хто лобіював? Мені складно сказати, чому президент прийняв саме таке рішення і чому призначили її. Я думаю, що це далеко не найкращий вибір", - сказав Рябошапка.

Він зазначив, що чи незалежна Венедіктова, можна буде побачити найближчими днями.

"Думаю, що насамперед вона своя, сама для себе. Але наскільки вона буде незалежною, ми побачимо в найближчі кілька днів і за першими її рішенням", - сказав екс-генпрокурор.

Коментуючи своє звільнення, Рябошапка сказав, що в цьому випадку "збіглися інтереси багатьох людей". Крім того, на думку Рябошапки, на це лягав також "фактор політичний, коли треба було когось принести в жертву заради рейтингу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА