07:18 26.03.2020

Правоохоронці спільно з лікарями встановлюють коло осіб, з якими контактували хворі коронавірусом

2 хв читати
Правоохоронці спільно з лікарями встановлюють коло осіб, з якими контактували хворі коронавірусом

Під час карантину поліція здійснюватиме контроль за виконанням протиепідемічних заходів, одним із основних завдань поліцейських у цих умовах є проведення роз'яснювальної роботи, особливо серед громадян які недавно повернулися з-за кордону, повідомили в прес-службі Нацполіції України після проведення міжвідомчої відеоселекторної наради за участю заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, керівництва Нацполіції і Держприкордонслужби, керівника ГУНП в регіонах і обласних санітарних лікарів.

Згідно з інформацією розміщеною на сайті Нацполіції України в середу, узгоджено певний алгоритм дій, згідно з яким інформацію про хворих поліцейських надаватимуть лікарі. Також вони будуть передавати правоохоронцям дані про місця перебування інфікованих і їх контакти з іншими громадянами протягом інкубаційного періоду.

У поліції підкреслили, що в разі якщо хворі недавно повернулися з-за кордону, поліція буде питати у Державної прикордонної служби інформацію про їх попутників, які надали інформовану згоду на проведення профілактичних заходів.

"Отримавши інформацію від прикордонників, поліцейські телефоном спілкуються з контактними особами або відвідують їх за місцем проживання та інформують, що громадяни мали контакт з хворими на коронавірус. Також під час розмови роз'яснюють необхідність дотримання умов самоізоляції і стежити за власним самопочуттям", - зазначив глава Нацполіції України Ігор Клименко.

Надалі списки осіб, які контактували з інфікованими, передаються головним державним санітарним лікарям у регіонах.

"Зараз поліцейські отримали інформацію і обдзвонили близько 200 осіб, які летіли разом з двома хворими коронавірусом", - зазначив Клименко.

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко підкреслив, що зараз в державі щодня збільшується кількість підтверджених випадків захворювання коронавірусом. Тому основне завдання - розробити алгоритм спільних дій, які допоможуть стримати спалах інфекції.

"На жаль, багато людей нехтують карантином. Як наслідок - стає дедалі більше інфікованих. Ми намагаємося максимально інформувати населення про епідеміологічний стан в державі: двічі в день - о 10:00 і 22:00 - подаємо офіційну статистику захворювань коронавірусом", - зазначив Ляшко.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко наголосив на важливості оперативного обміну інформацією між поліцейськими, прикордонниками і лікарями. Особливо в питанні встановлення кола осіб, які контактували з хворими коронавірусом.

"Дослідити ланцюжок контакту інфікованих дуже важливо. Як приклад, хворий коронавірусом священик з Тернополя контактував приблизно з 500 громадянами. Вже відомо, що інфікована людина, який сьогодні померла на Тернопільщині, також контактувала з цим священиком. Щоб створити впорядковану єдину систему, Центр громадського здоров'я тестує мобільний додаток, завдяки якому з'явиться можливість оперативно вносити інформацію про хворого і встановлювати коло контактних з ним осіб. Далі ця інформація відразу буде надходити до Міністерства охорони здоров'я для обробки", - зазначив Геращенко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА