07:52 26.03.2020

Сенат ухвалив законопроект щодо підтримки економіки США на $ 2 трлн

2 хв читати
Сенат ухвалив законопроект щодо підтримки економіки США на $ 2 трлн

Сенат після зволікань, пов'язаних із врегулюванням чергових розбіжностей між республіканцями і демократами, схвалив вночі проти четверга законопроект про заходи підтримки економіки на $ 2 трлн.

Законопроект тепер надійде в Палату представників і повинен бути прийнятий вже у четвер. "Я підпишу його негайно", - сказав у свою чергу президент Дональд Трамп на брифінгу в середу.

Низка пересічних сенаторів-республіканців в останній момент висловили заперечення з приводу нових посібників для безробітних, побоюючись, що працівникам стане вигідніше бути звільненими і не працювати, що затримало прийняття документа на кілька годин.

Законопроект збереже економіку на плаву протягом трьох місяців, заявив міністр фінансів Стівен Мнучін в середу під час прес-конференції в Білому домі.

Законопроект за своїм масштабом майже вдвічі перевершує пакет допомоги розміром приблизно в $ 800 млрд, прийнятий в 2009 р для подолання фінансової кризи.

Законопроект передбачає збільшення допомоги з безробіття на $ 600 в тиждень і поширення виплат на додаткові групи колишніх працівників, запуск програми підтримки малого бізнесу на $ 350 млрд, виділення $ 500 млрд для фінансування різних галузей економіки, підтримки міст і штатів.

Згідно із законопроектом, виплати розміром $ 1200 отримають громадяни, які заробляють менше $ 75 тис. на рік, для тих, хто одержують від $ 75 тис. до $ 99 тис. сума буде пропорційно знижуватися, а для тих, хто мають від $ 99 тис. - виплат не буде. Сім'я з низьким доходом, таким чином, зможе отримати $ 2400 на двох дорослих і $ 500 на дитину.

За наполяганням демократів, які хотіли змістити фокус законопроекту з підтримки великого бізнесу, буде створена жорстка система контролю за розподілом коштів допомоги великому бізнесу.

У середу Трамп висловив надію, що в низці частин країни обмеження на роботу бізнесу, які потенційно постійно збільшують масштаб необхідної економіці допомоги, незабаром будуть зняті.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА