08:15 26.03.2020

Ємець закликає створити в МОЗ єдиний оперативний штаб протидії коронавірусу для більшої ефективності боротьби з загрозою

2 хв читати
Ємець закликає створити в МОЗ єдиний оперативний штаб протидії коронавірусу для більшої ефективності боротьби з загрозою

Міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець закликає створити в Міністерстві охорони здоров'я єдиний оперативний штаб протидії коронавірусу для більшої ефективності боротьби з загрозою і зменшення кількості жертв.

"Я наполягаю на створенні в Міністерстві охорони здоров'я України єдиного оперативного штабу протидії коронавірусу, в поєднанні з іншими службами. Ми ще можемо знизити кількість жертв. Якщо діятимемо рішуче", - сказав він у зверненні, розміщеному в середу ввечері на сторінці МОЗ України в Facebook.

Ємець вказав, що зараз фіксуються вогнища спалаху епідемії коронавірусної інфекції на території України, яка "стрімко поширюється". "І ці цифри будуть збільшуватись. Я завжди говорив і буду говорити людям правду: кількість жертв зростатиме", - зазначив він.

Міністр пояснив, що Європа і Україна вже не змогли не впустити вірус на свою територію, але, на його думку, Україна ще може жорсткими заходами локалізувати поширення інфекції, чого не вдається в Європі, і що вдалося зробити Китаю.

При цьому він констатував, що медична система України з багатьох причин не готова до третього етапу боротьби з пандемією - госпітального або етапу лікування.

"За 21 день моєї роботи на посаді міністра нашій команді вдалося відновити вертикаль державного санітарного лікаря, яка успішно існує в інших країнах. Фахівці з контролю над епідемією, разом із представниками поліції, прикордонниками, мобільними бригадами швидкої допомоги та іншими службами ще можуть зупинити тотальне поширення інфекції. На третьому етапі я відновлюю клінічну вертикаль фахівців інтенсивної терапії та реанімації. Ці фахівці в існуючих, дуже важких умовах, можуть зменшити смертність від ускладнень цієї хвороби", - розповів він про заходи, які зараз діють.

Ємець наголосив, що роками українську медицину руйнували, і в нинішній ситуації "деякі навмисно створюють перешкоди в роботі міністерства".

"З усією відповідальністю заявляю: якщо нам і далі будуть заважати працювати, кількість жертв може бути катастрофічною", - заявив він.

При цьому Ємець впевнений, що вся вертикаль влади підтримує його команду в цій нелегкій місії. "Тільки разом ми зможемо перемогти цього невидимого ворога", - переконаний він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА