11:53 26.03.2020

Деякі бразильські губернатори конфліктують із Болсонару через різні підходи у стримуванні коронавірусу

2 хв читати
Деякі бразильські губернатори конфліктують із Болсонару через різні підходи у стримуванні коронавірусу

Деякі губернатори у Бразилії, занепокоєні ситуацією з коронавірусом, заявили про намір дотримуватися жорстких заходів у протидії вірусу, незважаючи на позицію бразильського президента Жаїра Болсонару, повідомляє в четвер агентство Associated Press (AP).

Так, раніше президент назвав карантинні заходи проти коронавірусу гіршим варіантом, ніж захворювання, наголосивши на небезпеці обмежувальних заходів для економіки та соціальної стабільності. Президент, назвавши коронавірус "легким грипом", закликав дбати про людей похилого віку та людей із проблемами зі здоров'ям, але "не більше того".

Однак губернатор штату Санта-Катарина Карлус Мойзес, на який припало майже 80% голосів за Болсонару на президентських виборах 2018 року, заявив, що інструкції президента "вразили" його. Він наголосив, що, попри розпорядження Болсонару, він наполягатиме на тому, щоб співгромадяни залишалися вдома.

У свою чергу в середу під час відеоконференції за участю губернаторів і президента губернатор штату Сан-Паулу Жуан Доріа, який підтримував Болсонару в 2018 році, пообіцяв подати позов проти уряду, якщо він втручатиметься в кампанію штату щодо боротьби з коронавірусом.

Губернатор штату Ріо-де-Жанейро Вілсон Вітцель, теж, як зазначає AP, колишній союзник президента, також заявив, що не має наміру послаблювати заходи соціального дистанціювання на ввіреній йому території.

Минулого тижня, нагадує агентство, Вітцель оголосив про закриття аеропортів у штаті та перекриття внутрішніх доріг. Болсонару потім анулював цей декрет, оголосивши, що такі заходи належать до компетенції лише федеральної влади. Однак Верховний суд Бразилії в результаті підтримав Вітцеля.

Напередодні майже все бразильські губернатори взяли участь у конференції для координації зусиль у зв'язку з ситуацією, що склалася. На конференцію не були запрошені представники федеральної влади. Тоді губернатор штату Гояс Роналду Каяду заявив, що він перегляне своє ставлення до президента.

"Я не можу дозволити президентові умити руки й покласти на інших відповідальність за майбутній економічний колапс і втрату робочих місць. Це не поведінка лідера", - сказав він.

Раніше Болсонару назвав злочинцями губернаторів штатів і мерів міст, які блокували свої території через поширення коронавірусу. Також він говорив, що поділяє позицію президента США Дональда Трампа стосовно проблеми коронавірусу.

Трамп раніше наголошував, що люди помирають від хвороб, але ще більше людей можна втратити, якщо "країна опиниться у великій рецесії або депресії".

Тим часом, за даними на середу, в Бразилії зафіксовано 2554 випадки захворювання коронавірусом. Померли 59 осіб, двоє одужали.

AP уточнює, що більшість випадків припадає на штат Сан-Паулу - економічний локомотив Бразилії. З минулого вівторка штат перебуває під частковим карантином: більше ніж на 10 днів закрито школи, університети, підприємства не пріоритетного значення. Штат Ріо-де-Жанейро вжив схожих заходів, заборонивши також доступ на пляжі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА