19:12 26.03.2020

Країни G20 кидають більше ніж $5 трлн на боротьбу з коронавірусом, обіцяють координувати заходи

2 хв читати
Країни G20 кидають більше ніж $5 трлн на боротьбу з коронавірусом, обіцяють координувати заходи

Країни G20 мають намір координувати заходи в економічній сфері, які впроваджуються для боротьби з наслідками пандемії коронавірусу.

У комюніке за підсумками саміту, який відбувся в онлайн-форматі, зазначено, що країни G20 мають намір "робити все можливе і використовувати всі доступні інструменти політики, щоб мінімізувати економічний і соціальний збиток від пандемії, відновити глобальне зростання, підтримати стабільність ринку".

Наразі країни "двадцятки" вживають "негайних і рішучих" заходів підтримки економіки, зазначено в документі.

"Ми вкладаємо більше ніж $5 трлн у світову економіку в рамках цілеспрямованої фіскальної політики, економічних заходів і гарантійних схем для протидії соціальним, економічним і фінансовим наслідкам пандемії", - йдеться в комюніке.

Лідери G20 попросили голів Центробанків і міністерств фінансів своїх країн "на регулярній основі" координувати розробку плану дій G20 щодо подолання наслідків пандемії Covid-19.

Країни-учасниці "двадцятки" мають намір продовжувати вживати рішучих і масштабних заходів податково-бюджетного стимулювання. Колективні дії держав підвищать їх результативність, забезпечать узгодженість і приведуть до взаємопосилювального ефекту, впевнені G20.

"Реагування такого масштабу й охоплення сприятиме оздоровленню світової економіки і закладе міцну основу для збереження робочих місць і відновлення економічного зростання", - йдеться в заяві.

Лідери G20 також висловили підтримку заходам, яких вживають центральні банки країн для підтримки обсягів кредитування домашніх господарств і підприємств, сприяння фінансовій стабільності та підвищення ліквідності світових ринків. "Ми схвалюємо те, що відбувається розширення своп-ліній нашими центральними банками. Ми також підтримуємо регуляторні та наглядові заходи, вжиті для продовження підтримки економіки фінансовою системою, і схвалюємо оголошення Ради з фінансової стабільності (РФС) про координацію цих заходів", - наголошується в комюніке.

Лідери G20 також схвалили заходи, вжиті МВФ і Світовим банком для підтримки нужденних країн, і попросили регулярно інформувати "двадцятку" про наслідки пандемії, заходи реагування і рекомендації щодо заходів політики.

"Ми продовжимо реагувати на ризики боргової вразливості в країнах із низьким доходом, які спричинені пандемією. Ми також звертаємося з проханням до Міжнародної організації праці (МОП) та Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) відстежувати ситуацію з впливом пандемії на зайнятість", - ідеться в комюніке.

Саміт G20 вперше в історії відбувався у форматі відеоконференції. З ініціативою проведення зустрічі в такому форматі виступила головуюча в G20 цього року Саудівська Аравія. На зустрічі також обговорювали питання боротьби з пандемією коронавірусу і її впливом на світову економіку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА