19:48 26.03.2020

Літак літатиме в Китай по тести та інші необхідні речі ще не раз

2 хв читати
Літак літатиме в Китай по тести та інші необхідні речі ще не раз

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що влада продовжує роботу над забезпеченням України всім необхідним для боротьби з коронавірусом, зокрема з допомогою зарубіжних партнерів.

"У режимі 24 на 7 триває забезпечення України усім необхідним. Вночі вилітає літак з Південної Кореї, який має доставити 100 тис. тест-систем ПЛР. Завтра чекаємо прибуття з Китаю близько 200 тисяч спеціальних медичних респіраторів, захисні костюми для лікарів, 100 тисяч ПЛР-тестів, апарати штучної вентиляції легенів, велику кількість масок для аптек", - сказав він у зверненні до українців в четвер.

Зеленський зазначив, що після необхідного відпочинку для екіпажу та відстоювання літака він відразу вилетить до Китаю по наступну партію необхідних медичних товарів. "І подальша доставка буде здійснюватися саме в такому режимі", - вказав він.

25 березня заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко повідомив, що найближчими днями в Україну прибуде ще 100 тис. тест-систем для проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) з Китаю і 100 тис. таких же тестів із Кореї.

"ПЛР-тести постачають в Україну партіями. Першим рейсом - військовим літаком із Китаю було доставлено 50 тис. ПЛР-тестів. Завтра (26 березня - ІФ) завантажуватиметься новий борт, на якому прибуде 100 тис. тестів. Додатково з Південної Кореї протягом двох днів в Україну надійде ще 100 тис. таких тестів. Таким чином, ми матимемо вже 250 тис. ПЛР-тестів. Планується ще кілька таких партій з-за кордону", - розповів він.

Тимошенко зазначив, що зафрахтовано вантажний літак казахстанської компанії, що обійдеться Україні дешевше, ніж польоти великого військового Іл-76. "Борт вилетить з Астани сьогодні вночі. В четвер опівдні він має приземлитися в Китаї і почати завантаження. Нині склад у Китаї завантажений на три польоти", - пояснив він.

Заступник голови Офісу президента повідомив, що черговим рейсом в Україну має бути доставлено 280 тис. респіраторів, 30 тис. захисних костюмів, а також значну кількість звичайних тришарових медичних масок, які незабаром надійдуть на аптечні склади та в мережі аптек.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА