07:44 27.03.2020

МАУ готова евакуювати 2 тис. українців за найближчі дві доби

2 хв читати
МАУ готова евакуювати 2 тис. українців за найближчі дві доби

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) звернулася до державних органів України з проханням надати можливість виконати разові евакуаційні рейси, на які вже зареєстровані пасажири в зв'язку з публічною і доступною інформацією про повну заборону на здійснення пасажирських перевезень з 28 березня 2020 року.

"У зв'язку з прийняттям Урядом України рішення стосовно продовження карантину до 24 квітня 2020 року і повного припинення пасажирського сполучення, авіакомпанія МАУ вводить додаткові спецрейси для вивезення українців додому в найближчі дві доби", - наголошується в повідомленні, опублікованому на сайті авіакомпанії ввечері 26 березня.

У МАУ заявили, що з моменту оголошення карантину авіакомпанія вже повернула в Україну понад 17 тис. українських громадян і готова перевезти ще близько 2 тис. у найближчі дві доби.

"Відповідно до публічної і доступної інформації про повну заборону на здійснення пасажирських перевезень з 28 березня 2020 року, МАУ звернулася до державних органів з проханням надати авіакомпанії можливість виконати разові евакуаційні рейси, на які вже заброньовані і зареєстровані пасажири з Амстердама, Лондона, Берліна, Парижа і Франкфурта", - підкреслили в компанії.

На 27 березня МАУ також ввела додаткові рейси в / з Лондона, Брюсселя, Ніцци, Нью-Йорка. Продаж квитків на ці рейси вже відкрито на сайті авіакомпанії.

Крім того, проаналізувавши потреби пасажирів щодо повернення в Україну, МАУ ввела додаткові рейси з Каїра, Парижа, Тбілісі, комбінований рейс Мадрид - Барселона - Київ, а також з Афін з прибуттям до Києва 28 березня.

Згідно з даними на сайті МАУ станом на 00.00 27 березня, на п'ятницю заплановано рейси з Брюсселя, Лондона, Парижа, Франкфурта, Ніцци, Афін, Каїра, Мадрида і Барселони. На суботу 28 березня заплановані рейси до Києва з Дубая, Бангкока і Тбілісі, на неділю 29 березня - один рейс з Бангкока.

Вилетіти з Києва літаками МАУ можна поки тільки 27 березня в Брюссель, Лондон, Париж, Франкфурт, Нью-Йорк, Ніццу, Афіни, Каїр, Тбілісі і Мадрид.

Як повідомлялося, станом на 25 березня за кордоном залишалося 18 тис. неевакуйованих українців. Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, близьке до уряду, існує ймовірність того, що авіакомпанії не встигнуть завершити всі заплановані евакуаційні рейси до 28 березня.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що в п'ятницю, 27 березня, буде прийнято рішення закрити авіаційне і залізничне сполучення з суботи, 28 березня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА