08:05 27.03.2020

Ярославський звернувся до президента і прем'єра, щоб з бюджету не прибирали фінансування реконструкції Дніпровського аеропорту

2 хв читати
Ярославський звернувся до президента і прем'єра, щоб з бюджету не прибирали фінансування реконструкції Дніпровського аеропорту

Бізнесмен, президент групи DCH Олександр Ярославський закликав президента України, прем'єр-міністра і уряд не прибирати з державного бюджету рядок фінансування реконструкції Дніпровського аеропорту.

"Я знаю, що прибрали з бюджету рядок фінансування Дніпровського аеропорту. Я хотів би, користуючись можливістю, звернутися до президента, прем'єр-міністра і до уряду: ми довго билися за цей проект, дніпровці чекають з нетерпінням вже який рік, що з'явиться новий аеропорт. Я просто прошу, поверніть, будь ласка, цей рядок, там 1 млрд 200 млн грн на цей рік, щоб ми могли продовжити і побудувати дніпрянам прекрасний аеропорт", - сказав він в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1 + 1".

Ярославський зазначив, що майже готовий проект терміналу і працює група з аеродромного комплексу.

В кінці жовтня 2019 року на інвестиційному форумі в Маріуполі Ярославський розповів агентству "Інтерфакс-Україна", що завдяки безпосередній участі президента Володимира Зеленського вдалося зрушити з "мертвої точки" питання реконструкції аеропорту в Дніпрі, де бізнесмен має намір витратити $ 70 млн на аеровокзальний комплекс.

16 березня Дніпропетровська ОДА повідомила, що дизайн нового терміналу аеропорту в Дніпрі, який побудує група DCH Ярославського, буде витриманий в скандинавському стилі.

Очікується, що середня пропускна можливість терміналу складе 1,3 тис. люд. в годину. У рік аеропорт прийматиме в середньому 1,6 млн пасажирів з можливістю збільшення цієї цифри вдвічі. Поруч з основним терміналом також у планах побудувати VIP-термінал. Крім того, планується звести офісний будинок для працівників аеропорту.

Роботи планується почати влітку - разом зі стартом будівництва злітно-посадкової смуги.

За держкошти побудують злітно-посадкову смугу довжиною 3,2 км, оснащену сучасними системами навігації, метеорологічним і світлосигнальним обладнанням.

Загальна вартість проекту - 4,8 млрд грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА