08:51 27.03.2020

ЄС виділив 140 млн євро на проекти з боротьби проти коронавірусу, зокрема на розробку вакцини

1 хв читати
ЄС виділив 140 млн євро на проекти з боротьби проти коронавірусу, зокрема на розробку вакцини

Європейський Союз мобілізував 140 млн євро на 17 проектів, пов'язаних із боротьбою проти коронавірусу, зокрема на розробку вакцини, повідомили лідери країн ЄС у заяві Європейської ради, яку було ухвалено під час відеоконференції ввечері в четвер.

"Ми зробимо все можливе, щоб підтримувати дослідження, координувати зусилля і прагнути до синергії в європейському науково-дослідному співтоваристві, щоб максимально використовувати науково-дослідний потенціал ЄС", - зазначається в ній.

Країни ЄС працюватимуть разом із ключовими партнерами в рамках "сімки" і "двадцятки".

"Наполегливо необхідно обмінюватися науковою інформацією і співпрацювати і всередині ЄС, і в усьому світі у вирішенні проблеми розробки вакцини в найкоротші терміни і зробити її доступною для всіх, хто її потребує, без будь-яких географічних бар'єрів", - заявили лідери ЄС.

Вони обіцяли збільшувати підтримку європейських дослідницьких груп і компаній, що ведуть роботу в цій галузі й сприяти її прискоренню. Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) залучається до фінансування клінічної та соціальної допомоги у відповідь на пандемію Covid-19.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА