15:54 27.03.2020

Львівська обладміністрація пропонує збільшити штрафи за спалювання сухої трави у 200 разів

1 хв читати
Львівська обладміністрація пропонує збільшити штрафи за спалювання сухої трави у 200 разів

Львівська обласна державна адміністрація пропонує збільшити передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення (КУпАП) штрафи за спалювання сухої рослинності у 200 разів.

Як повідомляє прес-служба Львівської обладміністрації, проект закону про внесення змін до КУпАП запропонував департамент екології та природних ресурсів.

"Ми пропонуємо підвищити штрафи, розширити коло осіб, які можуть складати адмінпротоколи за спалювання сухої рослинності та штрафувати не тільки паліїв, а й тих, хто нічого не зробив, щоб запобігти правопорушенням у рамках своїх повноважень", - сказав директор департаменту екології Львівської обладміністрації Руслан Гречаник.

Згідно з проектом, пропонують підвищити до розмірів від 40 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів (наразі від 42 040 до 63 060 грн) для громадян і від 80 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів (зараз від 80 080 до 105 100 грн) для посадових осіб.

За даними обладміністрації, від початку року у Львівській області внаслідок спалювання сухої рослинності спалахнуло понад 300 пожеж на території понад 100 га.

За даними головного управління ДСНС у Львівській області, за минулу добу пожежники 99 разів виїжджали на ліквідацію загорянь сухої трави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА