21:15 27.03.2020

Асоціації медіа бізнесу, регіональних видавців і НСЖУ закликає владу підтримати інформаційну безпеку населення в умовах карантину

3 хв читати
Асоціації медіа бізнесу, регіональних видавців і НСЖУ закликає владу підтримати інформаційну безпеку населення в умовах карантину

Українська асоціація медіа бізнесу, Асоціація незалежних регіональних видавців України та Національна спілка журналістів України закликають Кабінет Міністрів, Верховну Раду та президента вжити низки невідкладних заходів для підтримки інформаційної безпеки населення України в умовах карантину.

"Українська асоціація медіа бізнесу, Асоціація незалежних регіональних видавців України та Національна спілка журналістів України наголошують на необхідності запровадження низки заходів, необхідних для безперебійного та своєчасного інформування громадян України та забезпечення доступу до інформації професійної якості, яку готують працівники видавничих компаній та забезпечують доступ до неї для всіх без винятку жителів України на всій території нашої країни", - йдеться у зверненні організацій.

Зазначено, що саме українські видання місцевої сфери розповсюдження є джерелом інформації для жителів сіл, міст і райцентрів, що становить 66% населення України.

"В умовах пандемії дедалі більше країн світу - після першочергових невідкладних заходів у боротьбі власне з Covid-19 - створюють умови для забезпечення доступу своїх жителів до преси як до такого самого соціально важливого ресурсу, як їжа", - наголошують підписанти.

З огляду на це видавці, об'єднані в Українську асоціацію медіа бізнесу та Асоціацію незалежних регіональних видавців України, а також журналісти, об'єднані в Національну спілку журналістів України, звертаються до уряду, Верховної Ради та президента з наполегливим проханням підтримати такі першочергові заходи із забезпечення доступу населення України до професійних медіа як до соціально важливого ресурсу.

Зокрема, пропонується: внести пресу до переліку товарів, доступ до яких має бути забезпечений через мережі продуктових магазинів та супермаркетів; внести точки роздрібного продажу преси до переліку об'єктів інфраструктури, які мають працювати та забезпечувати інформаційну безпеку в Україні; відкрити можливість безперебійного перевезення преси від друкарень до точок роздрібного продажу для компаній, що спеціалізуються на пресовій логістиці; розширити перелік місць, де може здійснюватися торгівля пресою, зокрема додати пресу до асортименту супермаркетів та аптек; отримати від "Укрпошти" гарантії своєчасної доставки преси передплатникам.

Крім того, за часів рекордного падіння рекламних доходів усіх медіа та для запобігання припиненню виходу медіа пропонується запровадити податкові канікули для редакцій ЗМІ - тимчасово скасувати податок на доходи для працівників редакцій (ПДФО) і ПДВ із продажу преси, а також встановити на період дії карантину пільгову оренду для редакцій і для кіосків преси - 1 грн на місяць.

Серед іншого, з метою підтримки редакцій місцевих видань пропонується розмістити в газетах місцевої сфери розповсюдження соціальної реклами за рахунок коштів бюджетів (і державного, і місцевих), виходячи з вартості 1 грн за один екземпляр тиражу за передплатою.

Підписантами звернення є президент Громадської спілки "Українська асоціація медіа бізнесу" Олексій Погорелов, президент Асоціації незалежних регіональних видавців України Олександр Човган і голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко. Також документ відкритий для підписання всіма охочими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА