06:25 28.03.2020

Після виконання умов МВФ Україна отримає протягом 15 днів перший швидкий транш на $ 2 млрд прямо в бюджет

1 хв читати
Після виконання умов МВФ Україна отримає протягом 15 днів перший швидкий транш на $ 2 млрд прямо в бюджет

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що після виконання умов МВФ щодо прийняття закону про ринок землі і про неповернення неплатоспроможних банків екс-власникам Україна протягом 15 днів отримає перший швидкий транш на $ 2 млрд відразу в бюджет країни.

"Ніхто не хоче дефолту в країні. Я впевнений, що мене почують наші депутати, і цього не станеться, і буде підтримка міжнародних інституцій, особливо МВФ. Ми домовилися з керівництвом МВФ, що як тільки ми виконаємо ці умови, протягом десь днів 15 ми отримаємо перший швидкий транш, він буде близько $ 1,75-2 млрд, я думаю, що буде $ 2 млрд, відразу в бюджет України. тобто не в Національний банк, а відразу в бюджет України, і зможемо підтримати наших людей", - розповів він журналістам у п'ятницю після засідання фракції "Слуга народу".

Говорячи про компроміс щодо земельної реформи, Зеленський зауважив, що згідно досягнутих домовленостей, державну землю зараз продавати не будуть.

"Ми зменшили концентрацію для фізичних осіб до 100 гектарів. Для юридичних осіб, і це буде другий етап, який буде введений з 2024 року там буде до 10 тис. (гектарів - ІФ). Тобто перший етап, для фізичних осіб, для українців - 100 гектарів на людину", - зазначив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА