07:02 28.03.2020

Українську культуру не залишать без підтримки держави

2 хв читати
Українську культуру не залишать без підтримки держави

Офіс президента України разом з Кабінетом міністрів і з профільними комітетами Верховної Ради займається пошуком коштів для нормального функціонування гуманітарної сфери України, зазначає керівник ОП Андрій Єрмак.

"Ми ніколи не залишимо українську культуру без підтримки держави, ми не маємо права економити на цінностях", - написав він на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю.

Єрмак вказав, що недавно в публічний простір потрапили попередні робочі розрахунки міністерства фінансів щодо скорочення витрат держбюджету, зокрема, на сферу культури. "Однак ці розрахунки ще не схвалені не тільки Кабінетом Міністрів, а й самим Мінфіном. Зрозуміло, що документ сколихнув всю культурну громадськість країни. Більш того, ця інформація дуже обурила Володимира Зеленського. Президент твердо переконаний, що такі потенційні заходи тотального скорочення витрат стануть руйнівними для всієї культурної сфери", - підкреслив глава ОП.

Єрмак переконаний, що навіть у такій ситуації, як світова проблема поширення коронавірусу, коли сили багатьох країн і України спрямовані на збереження здоров'я своїх громадян, важливим є не тільки фізичне здоров'я, але і духовне. Глава Офісу Зеленського в Міжнародний день театру подякував людям, які вміють "майстерно телепортувати нас на кілька годин в абсолютно інший світ".

"Так, обставини змусили нас тимчасово забути про походи в театри, кіно і на виставки. В складні часи доводиться приймати складні рішення. І часто вони стають болючими. Це складний виклик, але разом ми все подолаємо. І, сподіваюся, зовсім скоро відвідаємо наші улюблені театри, кіно і художні виставки", - упевнений він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА