07:11 28.03.2020

За кордоном залишаються 9 тис. українців, Мінінфраструктури готує дозвіл, що передбачає обсервацію, для бажаючих повернутися

2 хв читати
За кордоном залишаються 9 тис. українців, Мінінфраструктури готує дозвіл, що передбачає обсервацію, для бажаючих повернутися

Міністерство інфраструктури України за дорученням президента Володимира Зеленського, готує рішення, яке передбачає обсервацію для людей, які хочуть повернутися в Україну.

"З початку карантину разом із Міністерством закордонних справ ми повернули додому 100 тис. громадян ... Ще близько 9 тис. осіб, які заявили про бажання повернутися додому, залишаються за кордоном", - написав міністр інфраструктури Владислав Криклій в своєму Телеграм-каналі ввечері в п'ятницю.

Він також зазначив, що за дорученням президента міністерство готує рішення, яке передбачає обсервацію для людей, котрі хочуть повернутися в Україну.

"Ті рейси, які розпочаті 27 березня і будуть завершені після 00:00 годин 28 березня, будуть прийняті. МОЗ забезпечить необхідні обстеження громадян, які повернуться. Громадяни підпишуть згоду на добровільну ізоляцію, дотримання якої буде контролюватися поліцією", - зазначив Криклій.

Він також подякував за роботу авіакомпанії, залізничникам і всім працівникам галузі транспорту, завдяки кому українці повернулися додому.

Міністр інфраструктури також нагадав, що МЗС просить тих громадян, у кого буде така нагода, продовжити своє перебування в країні, в якій вони перебувають зараз і підкреслив, що з такими громадянами працюватиме програма "Захист".

Як повідомлялося, в п'ятницю в пунктах пропуску на кордоні з Польщею значно зросла кількість громадян України, прибулих без власного транспорту, в зв'язку чим, а також з-за додаткових контрольно-профілактичних заходів спостерігається накопичення людей в пунктах пропуску суміжних країн.

Україна повністю припиняє регулярне пасажирське сполучення опівночі з 27 на 28 березня, проте залишиться можливість перетнути кордон з Україною пішки або на автомобілі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА