15:58 28.03.2020

Главком ЗСУ здійснює безпосереднє військове керівництво армією та управління її застосуванням - указ президента

2 хв читати
Главком ЗСУ здійснює безпосереднє військове керівництво армією та управління її застосуванням - указ президента

Президент України Володимир Зеленський видав указ про повноваження і завдання Головнокомандувача Збройних сил України.

Відповідний указ №123/2020 "Питання Головнокомандувача Збройних сил України" він підписав 27 березня, повідомляє офіційний сайт Глави держави.

Документ визначає, що відповідно до ст.16 Закону України "Про національну безпеку України" Головком ЗСУ здійснює безпосереднє військове керівництво Збройними силами України; здійснює управління застосуванням ЗСУ, а також переданих у його підпорядкування інших складових сил оборони; визначає комплект боєздатних сил і засобів ЗСУ для передання його командувачу об'єднаних сил.

Головнокомандувач ЗСУ організовує підтримку можливостей для застосування Збройних сил, а також переданих в його підпорядкування сил і засобів інших складових сил оборони; здійснює контроль готовності ЗСУ, інших складових сил оборони, які сплановані для передачі в його підпорядкування для виконання завдань оборони держави.

Він також організовує контроль стану забезпечення Збройних сил військовою технікою, озброєнням, іншим майном і ресурсами; звітує перед президентом України і міністром оборони з питань досягнення військово-стратегічних цілей у сфері оборони військовими силами і засобами, а також підтримки можливостей цих сил і засобів до застосування.

Головнокомандувач затверджує розроблені підпорядкованими органами військового управління документи (доктрини, настанови, стандарти тощо) з питань розвитку та забезпечення видів, окремих родів військ (сил) Збройних Сил України, а також погоджує документи з питань розвитку інших складових сил оборони в частині, що стосується набуття ними необхідних спроможностей до виконання завдань оборони держави.

Крім того, він організовує спільну підготовку Збройних Сил України та інших складових сил оборони, які сплановані для передачі в його підпорядкування, для набуття ними необхідних об'єднаних спроможностей до виконання завдань оборони держави.

Головком ЗСУ видає з питань, що належать до його компетенції, обов’язкові для виконання у 3бройних Силах України та інших складових сил оборони накази та директиви; затверджує Положення про командування видів, окремих родів військ ЗСУ.

Ще він визначає в установленому порядку почесні нагрудні знаки головкому ЗСУ та нагороджує ними військовослужбовців, працівників ЗСУ та інших осіб; вносить в установленому порядку клопотання про нагородження військовослужбовців, працівників ЗСУ та інших осіб державними нагородами України та заохочувальними відзнаками Міністерства оборони України;

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА