20:44 28.03.2020

Нацполіція контролює всіх, хто повернувся в Україну з-за кордону

1 хв читати
Нацполіція контролює всіх, хто повернувся в Україну з-за кордону

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що при перетині кордону всі українці підписували зобов'язання про самоізоляцію і поліція володіє усіма базами даних і поступово контролює дотримання режиму.

"За останні кілька тижнів сотні тисяч людей повернулися в Україну, всі підписали зобов'язання про самоізоляцію. Якщо, наприклад, 200 тис. осіб не будуть його дотримуватися, то ніякої поліції на них не знайдемо, у нас немає стільки людей. Якщо суспільство буде розуміти правила, а поліція тільки контролювати надзвичайні випадки, тільки так це буде працювати. Поліція володіє всією базою громадян, які перетнули державний кордон, і ми контролюємо цю ситуацію. Йдуть перевірки, дзвінки. Якщо люди це будуть ігнорувати, то тоді штраф або кримінальна відповідальність", - цитує Авакова прес-служба Міністерства внутрішніх справ на сторінці в Фейсбук у суботу ввечері.

Міністр нагадав, що в рамках надзвичайної ситуації напрацьований механізм, коли за вказівкою головного санітарного лікаря поліція в разі необхідності примусово ізолює хворого.

Окремо Аваков підкреслив, що всіх, у кого виявили вірус, можна вважати здоровими тільки після додаткового обстеження.

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА