20:53 28.03.2020

У Сумах жителям заборонено виходити з дому без крайньої необхідності

2 хв читати

У Сумах з метою боротьби з поширенням коронавірусу з 28 березня вводяться обмеження на переміщення жителів містом.

Відповідне рішення виконавчого комітету оприлюднила прес-служба Сумської міської ради.

"Згідно з рішенням виконавчого комітету, викликаним значним поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, на період з 28 березня і до моменту закінчення карантину на території Сумської міської ОТГ заборонено залишати місце проживання (будинки, квартири, кімнати в гуртожитках, готелях тощо), крім випадків, коли дозволяється залишати місце проживання", - зазначається в повідомленні.

До дозволених випадків включено пересування на роботу і з роботи до місця проживання, відвідування аптек, відвідування магазинів з метою придбання продуктів харчування, засобів гігієни та ветеринарних препаратів, відвідування лікаря або ветеринара, проведення комплексу ритуальних послуг, отримання адміністративних послуг і ремонт комп'ютерної і побутової техніки.

Також дозволено вигул домашніх тварин тривалістю до 30 хвилин в день і відвідування літніх людей або людей з обмеженими можливостями з метою забезпечення їх продуктами і товарами першої необхідності.

При цьому забороняється виходити з приміщень без засобів індивідуального захисту, особам, які під час карантину перебувають на робочих місцях - залишати робочі приміщення без крайньої необхідності, і збиратися на вулицях групами більше двох осіб (крім необхідності супроводу неповнолітніх, літніх і осіб з інвалідністю, а також при виконанні робочих обов'язків).

Дітям віком до 14 років забороняється перебувати на вулиці без супроводу дорослих, дітям від 14 до 18 років - без відома батьків. Після 20:00 дітям від 14 до 18 років також забороняється перебувати на вулиці без супроводу.

Забороняється палити, вживати їжу або напої в місцях загального користування, зокрема в парках, скверах, лісопаркових зонах, прибережних смугах.

При виході на вулицю громадяни повинні мати з собою документи, що засвідчують особу, для дітей - свідоцтва про народження, і пред'являти співробітникам поліції на вимогу, а також повідомляти своє місце проживання і мету виходу на вулицю.

Також на вулицях громадяни повинні дотримуватися відстані мінімум 2 метрів один від одного.

Правила є обов'язковими для виконання всіма розташованими на території Сумської міської ОТГ підприємствами, установами, закладами та організаціями, а також громадянами, які постійно або тимчасово проживають на цій території. За їх порушення особи будуть притягнуті в установленому законодавством порядку до адміністративної відповідальності за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Станом на 10:00 28 березня в Україні 311 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них вісім летальних, п'ять пацієнтів одужали (чотири дорослих, одна дитина). У Сумській області зафіксовано п'ять випадків захворювання Covid-19 (один летальний).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА