21:04 28.03.2020

Начальник Генштабу ЗСУ підпорядковується головнокомандувачу Збройних сил України - указ

2 хв читати
Начальник Генштабу ЗСУ підпорядковується головнокомандувачу Збройних сил України - указ

Президент України Володимир Зеленський своїм указом закріпив у положенні про Генеральний штаб Збройних сил України, що начальник Генштабу ЗСУ, який тепер не є одночасно головнокомандувачем Збройних сил, підпорядковується головкому ЗСУ.

Відповідний указ №122 / 2020 про зміни в положенні про Генштаб ЗСУ від 30 січня 2019 року глава держави підписав 27 березня, повідомляє офіційний сайт глави держави.

Начальник Генштабу призначається на посаду і звільняється з посади Президентом України за поданням Міністра оборони України. На посаду начальника Генштабу ЗС України призначається військовослужбовець.

"Начальник Генштабу ЗСУ підпорядковується головнокомандувачу Збройних сил України", - йдеться в документі.

Він відповідає за виконання завдань і функцій, покладених на Генштаб, зокрема щодо визначення вимог до можливостей сил оборони, потреб у ресурсах, необхідних для належного виконання завдань ЗСУ і іншими силами оборони, стратегічного планування застосування та розвитку армії, її технічного оснащення, підготовки і всебічного забезпечення.

У Начальника Генштабу є заступники, які призначаються на посади та звільняються з посад у встановленому порядку. На ці посади призначаються військовослужбовці.

Граничну чисельність військовослужбовців і працівників Генерального штабу, як і раніше, затверджує Міністр оборони України.

Тепер штат Генштабу стверджує головком ЗСУ, раніше це здійснював начальник Генштабу - головнокомандувач ЗСУ.

Як повідомлялося, 12 березня президент України Зеленський підписав закон про заключні і перехідні положення закону "Про національну безпеку України" в частині розподілу посад - головнокомандувача ЗСУ та начальника Генштабу ЗСУ, які набували чинності 27 березня 2020 року.

Верховна Рада 4 березня проголосувала в другому читанні і в цілому законопроект №3015 "Про внесення змін до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" закону "Про національну безпеку України" про набуття чинності положень щодо головнокомандувача Збройних сил України, Генерального штабу Збройних сил України, видів і окремих родів військ (сил)".

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА