20:17 29.03.2020

Зеленський: Є три сценарії з коронавірусом, 25% або 50% хворих українська медицина не витримає, тому карантин - це не канікули

2 хв читати
Зеленський: Є три сценарії з коронавірусом, 25% або 50% хворих українська медицина не витримає, тому карантин - це не канікули

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що є три сценарії розвитку ситуації з пандемією коронавірусу, і двох найбільш складних із них українська медична система не витримає, тому знову закликав українців дотримуватися режиму карантину.

"Сьогодні є три сценарії розвитку подій. Перший: від 3% до 5% одночасно хворих коронавірусом. Це болючі цифри. Але такий сценарій не є катастрофою. Тому ми повинні бути зібраними і дисциплінованими: продовжити самоізоляцію, дотримуватися правил гігієни і не виходити на вулицю без потреби. Тоді ми переживемо цей шторм. Другий сценарій - 25% хворих коронавірусом. Третій - більше 50% одночасно хворих коронавірусом. Другого і тим більше третього сценарію наша медична система не витримає. Наші лікарі не витримають одночасного напливу такої кількості хворих", - заявив він у відеозверненні до українців у неділю.

Зеленський закликав українців усвідомити, що карантин - це не канікули. "Сонячна погода, парки, пляжі, шашлики - все це почекає. Все це ніщо в порівнянні з власним здоров'ям і життям. А тому, дорогі громадяни, продовжуйте залишатися вдома і не виходьте на вулицю без крайньої необхідності. Як би не хотілося це зробити. Залишайтеся вдома", - вказав він.

Президент упевнений, що коронавірус обов'язково пройде і попереду в українців буде багато роботи. "Всім нам разом будувати успішну і процвітаючу країну. Країну сорока, а не двадцяти мільйонів чоловік. Я нікого не лякаю, але час усвідомити, що все це не жарти", - зазначив він.

"Сьогодні вночі Україна перейшла на літній час. Я вірю, що зовсім скоро, завдяки єдності та згуртованості, ми все перейдемо на здоровий і щасливий час. Будьте здорові, дорогі українці! Бажаю вам 36,6. Бережімо себе. Збережемо Україну!", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА