21:29 29.03.2020

В Україні визначено 240 лікарень для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом, стан яких погіршується

1 хв читати
В Україні визначено 240 лікарень для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом, стан яких погіршується

В Україні визначили 240 лікарень для госпіталізації хворих коронавірусом COVID-19 пацієнтів, чий стан погіршується, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"МОЗ повідомляє: визначено перелік лікарень першої хвилі для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Передбачено 240 медичних установ на всій території України для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується", - йдеться в повідомленні прес-служби в Телеграм-каналі Коронавірус-інфо.

У прес-службі МОЗ підкреслили, що іншим громадянам необхідно звернутися до своїх сімейних лікарів у разі виявлення симптомів коронавірусу COVID-19.

У інформації МОЗ також повідомляється, що вибір цих лікарень є спільною позицією голів обласних державних адміністрацій, Міністерства охорони здоров'я та НСЗУ і госпіталізованих пацієнтів.

"Пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів. Госпіталізовані з COVID-19 повинні отримувати всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення в іншу лікарню при погіршенні стану, а ті пацієнти, які потрапили до лікарні через інші захворювання, не перетиналися з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування", - сказано в повідомленні.

Крім того, в МОЗ рекомендують звертатися за номером 103 у разі важких симптомів, зокрема, температури вище 38 або утрудненого дихання.

"При наявності важких симптомів - температура вище 38, не збивається, і утруднене дихання - дзвонити 103", - йдеться в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА