07:37 30.03.2020

"Укроборонпром" і МЗС повернули українських авіаторів з Уганди, всі здорові

2 хв читати
"Укроборонпром" і МЗС повернули українських авіаторів з Уганди, всі здорові

Державний концерн "Укроборонпром" сприяв оперативному поверненню в Україну з Уганди 14 працівників Одеського авіаційного заводу, йдеться в повідомленні на сайті концерну.

"Завдяки роботі українських дипломатів, авіакомпанії Jonika Airlines і її екіпажу на чолі з командиром Дмитром Черновим, всі авіатори змогли швидко повернутися в Україну ... Вони почуваються добре, хворих або з ознаками інфікування - немає, це підтвердив первинний контроль в аеропорту", - розповів заступник гендиректора концерну з авіа- і ракетобудування Руслан Корж, який координував повернення українських фахівців з боку "Укроборонпрому".

Група фахівців Одеського авіаційного заводу перебувала в рамках програми міжнародного співробітництва на авіабазі "Гулу" в Уганді, де вони здійснювали ремонт і модернізацію шести навчально-бойових літаків військово-повітряних сил Уганди за контрактом, укладеним з державним підприємством "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес", що входять до складу "Укроборонпрому".

Після завершення контракту українські пілоти, інженери-техніки і конструктори повинні були повертатися додому 27 березня, проте за кілька днів до вильоту в Уганді через загрозу поширення коронавірусу закрили кордони. Пізніше авіасполучення і кордони закрила зі свого боку і Україна, внаслідок чого українські авіатори втратили можливість повернутися додому.

"У концерні негайно утворили з Міністерством закордонних справ контактний центр і почали розробляти план евакуації наших працівників з Уганди", - зазначив Корж.

За його словами, всі евакуйовані співробітники протягом 14 днів перебуватимуть в обов'язковому порядку на карантині під наглядом лікаря.

Фінансові витрати, пов'язані з евакуацією команди Одеського авіаційного заводу, взяла на себе "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА