14:51 30.03.2020

ВР дозволила застосовувати схвалені міжнародною практикою нові ліки для лікування Covid-19

2 хв читати
ВР дозволила застосовувати схвалені міжнародною практикою нові ліки для лікування Covid-19

Верховна Рада дозволила застосовувати для лікування Covid-19 схвалені світовою практикою, але ще не зареєстровані методи лікування цього захворювання, а також зареєстровані в Україні лікарські засоби, в інструкції яких не зазначено лікування Covid-19 (off-label use), за наявності в міжнародній практиці їхньої доведеної ефективності у лікуванні коронавірусної хвороби.

Відповідний законопроект №3268 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (Covid-19)" ВР підтримала 312 голосами в першому читанні та в цілому на позачерговому засіданні в понеділок.

Законопроект, зокрема, передбачає застосування з відома пацієнта нових методів профілактики, діагностики, лікування, реабілітації та лікарських засобів, які перебувають на розгляді в установленому порядку, але ще не допущені до застосування, а також незареєстрованих лікарських засобів. Зокрема, закон дозволяє застосовувати в Україні для лікування пацієнтів із Covid-19 незареєстровані лікарські засоби, рекомендовані офіційним органом Сполучених Штатів Америки, країн - членів Європейського Союзу, Великої Британії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Китайської Народної Республіки, Держави Ізраїль для лікування коронавірусної хвороби Covid-19 у відповідній країні.

Крім того, закон дозволяє застосовувати зареєстровані лікарські засоби за показаннями, які не зазначені в інструкції для медичного застосування, за наявності доведеної ефективності з лікування коронавірусної хвороби Covid-19 (off-label use) та/або якщо такі лікарські засоби рекомендовані офіційним органом Сполучених Штатів Америки, країн - членів Європейського Союзу, Великої Британії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Китайської Народної Республіки, держави Ізраїль для лікування коронавірусної хвороби (Covid-19) у відповідній країні.

Порядок призначення та застосування таких лікарських засобів встановлює Міністерство охорони здоров'я.

Як повідомлялося, профільний комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування на засіданні в п'ятницю схвалив законопроект №3268, що дозволяє українським медикам використовувати світові практики під час лікування коронавірусу Covid-19.

Крім того, законопроект дасть змогу прискорити процедуру реєстрації ліків для лікування Covid-19 та процедуру для початку проведення клінічних випробувань таких ліків і діятиме лише три місяці.

Ініціаторами законопроекту є нардепи Михайло Радуцький, Валерій Дубіль, Оксана Дмитрієва, Артем Дубнов, Михайло Макаренко, Яна Зінкевич, Лада Булах, Вікторія Вагнер, Олесь Довгий, Юрій Заславський, Валерій Зуб, Сергій Кузьміних, Максим Перебийніс, Ольга Стефанишина та Наталія Королевська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА