19:25 30.03.2020

Facebook виділить $100 млн на підтримку ЗМІ в умовах коронавірусу

1 хв читати
Facebook виділить $100 млн на підтримку ЗМІ в умовах коронавірусу

Facebook Inc. пообіцяла спрямувати додаткові $100 млн у новинну індустрію, щоб допомогти ЗМІ подолати кризу, спричинену поширенням нової коронавірусної інфекції.

Чверть цієї суми - $25 млн - буде надано у вигляді грантів для фінансування менших, регіональних видань у рамках проекту під назвою Facebook Journalism Project, ідеться в повідомленні компанії. Решту $75 млн буде виділено на "додаткові маркетингові витрати" новинних організацій усіх розмірів – і в США, і за кордоном, щоб допомогти їм компенсувати очікуване зниження виручки.

Новинні видання, як очікується, зіткнуться зі суттєвим скороченням доходів від реклами, оскільки компанії урізують маркетингові бюджети в умовах фінансової невизначеності, зазначає газета The Wall Street Journal. Незважаючи на те, що багато видань фіксують зростання кількості читачів останнім часом, падіння рекламних доходів змушує їх скорочувати зарплати і звільняти співробітників. Facebook повідомила, що хоче допомогти ЗМІ уникнути таких заходів.

Раніше в березні компанія оголосила також, що підтримає потерпілий через спалах коронавірусу малий бізнес за допомогою грантів і рекламних кредитів на загальну суму $100 млн. На отримання допомоги можуть розраховувати до 30 тис. підприємств у більше ніж 30 країнах світу, де здійснює свою діяльність Facebook.

Акції Facebook дорожчають на 3,3% на торгах у понеділок. З початку цього року їх вартість впала на 21,1%.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА