08:18 31.03.2020

Трамп: У США вдалося врятувати понад мільйон життів у боротьбі з COVID-19

2 хв читати
Трамп: У США вдалося врятувати понад мільйон життів у боротьбі з COVID-19

Завдяки керівним принципам, спрямованим на боротьбу з поширенням нового коронавірусу COVID-19, в США вдалося врятувати життя мільйонів людей, заявив у понеділок за місцевим часом президент США Дональд Трамп.

"Рішуче слідуючи вказівкам (стосовно боротьби з COVID-19 - ІФ) ми змогли врятувати понад мільйон життів жителів Америки", - заявив Трамп на брифінгу з коронавірусу в Білому домі.

Президент підкреслив, що США справляються з виявленням вірусу набагато успішніше, ніж інші країни.

"Нині понад мільйон американців пройшли тест (на наявність коронавірусу - ІФ) - більше, ніж у будь-якій іншій країні", - підкреслив Трамп.

Він зазначив, що майбутнє народу "в руках самих людей" і закликав американців дотримуватися необхідних рекомендацій щодо стримування поширення коронавірусу протягом наступних 30 днів.

"Чим більше ми присвячуємо себе (боротьбі з вірусом - ІФ), тим швидше ми опинимося з іншого боку кризи ..., тим швидше ми виграємо боротьбу (з COVID-19 - ІФ)", - додав Трамп.

Лідер заявив, що США повернеться до звичного життя, "і це буде прекрасне життя, може, краще, ніж будь-коли".

Трамп оголосив у неділю, що продовжує дію керівних принципів боротьби з COVID-19.

Він зазначав, що згідно з прогнозами, пік смертності від нового коронавірусу настане через два тижні.

Тим часом, президент США висловив надію, що на 1 червня ситуація в країні почне налагоджуватися.

Трамп рекомендує американцям дотримуватися суворих правил у боротьбі з пандемією коронавірусу, зокрема, "перейти за можливості на домашнє навчання, уникати зборів груп більше десяти осіб, поїздок без вагомих на те причин, походів в ресторани, бари і громадські місця".

"Якщо ми всі дотримуватимемось таких заходів, ми переможемо хворобу", - заявляв американський лідер.

Нині в США зафіксовано найбільшу кількість випадків зараження новим коронавірусом серед усіх країн світу. Так, згідно з офіційними даними, кількість заражених в країні становить понад 160 тис., понад 2,9 тис. осіб з коронавірусом померли. Тим часом, кількість видужалих перевищує 5,2 тис.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА