07:39 01.04.2020

Один український військовий загинув, троє отримали поранення в результаті 14 обстрілів з боку бойовиків на Донбасі

2 хв читати
Один український військовий загинув, троє отримали поранення в результаті 14 обстрілів з боку бойовиків на Донбасі

За минулу добу на Донбасі загинув український військовослужбовець, двоє отримали поранення, ще один - бойове травмування в результаті 14 обстрілів з боку бойовиків на Донбасі, повідомили в штабі Операції об'єднаних сил.

"Під час ворожих обстрілів загинув один український військовослужбовець, ще двоє отримали поранення. Один воїн зі складу об'єднаних сил отримав мінно-вибухову травму, підірвавшись на міні російського виробництва", - повідомили на сторінці штабу в Фейсбук у середу вранці.

Незаконні збройні формування 14 разів відкривали вогонь по українських позиціях із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120-мм і 82-мм, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

За даними штабу, основну активність бойовики зосередили в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", де зафіксовано 11 обстрілів. Зокрема, у Красногорівки НЗФ двічі обстріляли українських військових з мінометів калібру 120-мм, витративши 20 мін, і станкових протитанкових гранатометів; по околицях Пісків випустили 10 мін з мінометів 120-го калібру; поблизу Авдіївки тричі фіксувалися обстріли з мінометів калібру 82-мм із загальною витратою 32 міни, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у Широкиного і Гнутового; в районі Кам'янки з автоматичного станкового гранатомета; поблизу Опитного з великокаліберного кулемета; позиції в Старогнатівці - зі стрілецької зброї.

У штабі ООС зазначили, що наявними вогневими засобами українські військовослужбовці вчасно реагували на кожен обстріл і дали НЗФ "гідну відсіч".

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики з мінометів калібру 120-мм і протитанкового ракетного комплексу обстріляли українські позиції неподалік Новотошківського, а з мінометів калібру 82-мм - поблизу Луганського; ввечері НЗФ застосували проти позицій ООС в Зайцевому гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

"Наші захисники негайно реагували на кожен ворожий обстріл і прицільним вогнем по позиціях противника змусили його повернутися до дотримання режиму "тиші", - підкреслили в штабі.

За даними української розвідки, 31 березня ліквідовано троє бойовиків, ще один поранений. Також знищена бойова машина піхоти НЗФ.

"З початком поточної доби російські окупаційні війська обстріляли зі станкових протитанкових гранатометів наші позиції поблизу Мар'їнки в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Після своєчасної та адекватної відповіді з боку підрозділів об'єднаних сил ворожі провокації припинилися. За поточну добу втрат серед українських захисників немає", - йдеться в ранковому зведенні.

"Випадків захворювання коронавірусною інфекцією серед особового складу об'єднаних сил не зафіксовано", - додали в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА