09:00 01.04.2020

США доведеться пережити дві важкі тижні перед очікуваним поліпшенням ситуації з коронавірусом

3 хв читати
США доведеться пережити дві важкі тижні перед очікуваним поліпшенням ситуації з коронавірусом

США потрібно подолати "болісні два тижні" в боротьбі з коронавірусом COVID-19 перед тим, як можна буде побачити тенденцію до поліпшення обстановки, заявив у вівторок президент США Дональд Трамп.

"Хотілося б сподіватися, що як передбачають експерти і як передбачають багато з нас ... ми побачимо справжнє світло в кінці тунелю, але цьому передують дуже, дуже хворобливі два тижні", - заявив Трамп на брифінгу в Білому домі з коронавірусу.

Він зазначив, що для поліпшення ситуації з коронавірусом необхідно дотримуватися керівних принципів боротьби з COVID-19, назвавши дотримання цих заходів "питанням життя і смерті".

Американський лідер підкреслив, що "ніколи раніше не бачив", щоб країни світу настільки "трималися разом" в боротьбі проти єдиного ворога.

"Ми доб'ємося (свого - ІФ), ми переможемо - і, сподіваюся, це відбудеться за відносно короткий проміжок часу", - заявив Трамп.

Раніше в березні президент США оприлюднив принципи боротьби з COVID-19, які повинні діяти 15 днів, однак 29 березня він оголосив, що продовжує дію цих заходів ще на 30 днів. Він зазначав, що згідно з прогнозами, пік смертності від нового коронавірусу настане через два тижні.

Трамп рекомендував американцям дотримуватися суворих правил у боротьбі з пандемією коронавірусу, зокрема, "перейти за можливості на домашнє навчання, уникати зборів груп більше десяти осіб, поїздок без вагомих на те причин, походів в ресторани, бари і громадські місця".

"Якщо ми вдамося до таких заходів, ми переможемо хворобу", - сказав американський лідер.

Тим часом, президент США висловив надію, що на 1 червня ситуація в країні почне налагоджуватися.

У вівторок же Трамп констатував, що США успішно справляються з пандемією коронавірусу COVID-19, і це дозволило врятувати життя мільйонів людей. "Уявіть, щоб сталося, якби ми нічого не зробили. Адже це не грип. Давайте просто викладемо це на папері. Ми б побачили цифру в 2,2 млн (смертей в США - ІФ) за досить короткий часовий проміжок", - зазначив Трамп.

Оцінюючи масштаби поширення вірусу, американський лідер зазначив, що є надія уникнути прогнозованого показника в 100 тис. летальних випадків у США, якщо буде вжито всіх необхідних заходів обережності.

У Білому домі пояснили, що цей прогноз заснований, зокрема, на сценарії, за якого з украй серйозним спалахом коронавірусу, подібно до того, що зараз спостерігається в Нью-Йорку, зіткнуться і інші великі міста США. При цьому є надія, що такого катастрофічного розвитку подій вдасться уникнути.

"Ми сподіваємося, цього достатньо", - заявив Трамп, кажучи про те, що вже вжиті заходи з боротьби з COVID-19 не вимагають посилення. "Я думаю, ми і так прийняли дуже жорсткі заходи" - підкреслив американський лідер.

Трамп зазначив, що жителі країни вже "хочуть повернутися до роботи", і тому потрібно якомога швидше перемогти коронавірус.

Сам президент США хотів би бути присутнім на важливих для країни заходах, проте в умовах пандемії COVID-19 вважає за краще залишатися в Білому домі.

"Переважно я буду тут", - сказав він. "Я думаю, що важливо, щоб я залишався здоровим", - уклав президент США.

США тепер лідирують за кількістю випадків зараження COVID-19 у світі.

Дотепер в США зареєстровано 185 270 інфікованих COVID-19, 3780 пацієнтів з вірусом померли, 6215 людини повністю вилікувалися.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА