12:48 01.04.2020

В Україні під час карантину культурно-мистецькі заклади успішно працюють у режимі онлайн - Мінкультури

2 хв читати
В Україні під час карантину культурно-мистецькі заклади успішно працюють у режимі онлайн - Мінкультури

Міністерство культури та інформаційної політики оприлюднило перелік культурно-мистецьких закладів, які під час карантину працюють у режимі онлайн.

"Під час карантину культурно-мистецькі заклади успішно працюють в режимі онлайн. Всі театри сфери управління МКІП мають YouTube-канали, де можна долучитись до перегляду як архівних вистав, так і трансляції вистав діючого репертуару", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Зазначається, що з оновленими афішами можна ознайомитися безпосередньо на офіційних сайтах закладів.

У Мінкультури також оприлюднили перелік усіх театрів в управлінні міністерства з посиланнями на їхні сайти і соціальні мережі.

Крім того, у відомстві розповіли про деякі онлайн-проекти театрів.

"Національний академічний театр опери та балету України імені Т. Г. Шевченка започаткував проект #театрвдома. Під цим тегом є змога відшукати усі публікації з артистами театру, які розповідають та показують, як пережити карантин та що для цього роблять самі", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької кожної п'ятниці, суботи та неділі о 19.00 транслює вистави онлайн, де глядачі можуть подивитися опери і балети з репертуару театру.

Водночас Харківський національний академічний театр опери та балету імені М. В. Лисенка запровадив соціальний проект #театрнадивані, "мета якого – популяризація театрального мистецтва і, звичайно ж, висловлення любові і підтримки глядача". Театр дає можливість переглянути уривки з улюблених вистав і повномасштабні постановки онлайн.

Серед іншого, Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка представляє онлайн-бібліотеку, а також прямі ефіри акторів в Instagram і на YouTubе-каналі. Театр запустив пробний проект платних переглядів вистав діючого репертуару.

У свою чергу Національний цирк України та Запорізький державний цирк запустили трансляцію відеозаписів циркових вистав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА