14:57 01.04.2020

Українські суди не забезпечені засобами захисту від коронавірусу - ВРП

2 хв читати
Українські суди не забезпечені засобами захисту від коронавірусу - ВРП

Суди України повідомляють про неналежний стан забезпечення засобами захисту від коронавірусної інфекції, інформують у Вищій раді правосуддя (ВРП).

"За інформацією Державної судової адміністрації України, яка надійшла на запит Вищої ради правосуддя, судові установи України повідомляють про неналежний стан забезпечення засобами захисту від гострої респіраторної хвороби Covid-19 (коронавірус SARC-CoV-2), зокрема про відчутний дефіцит безконтактних термометрів, медичних масок, медичних респіраторів, антисептиків", - йдеться в повідомленні ВРП, розміщеному на сайті Ради в середу.

Зокрема, як наголошується в повідомленні, у судах майже всіх регіонів склалася критична ситуація із забезпеченням медичними масками: суди Харківської області забезпечені на 9%, Закарпатської - на 19%, Полтавської - 35%, Житомирської - 57%, Тернопільської - 60%, Івано-Франківської - 65%, Київської -72%, Чернівецької - 78%.

У ВРП також заявляють, що нерівномірно забезпечені суди і безконтактними термометрами: від 3% у Запорізькій області до 96% - у Сумській, у той час як майже всі судові установи забезпечені кварцовими лампами.

"ДСА України не здійснювались централізовані закупівлі засобів захисту та дезінфекції через відсутність коштів на відповідні поточні видатки, вирішення цих питань фактично покладено на територіальні управління ДСА України, апеляційні, спеціалізовані суди тощо. Відомо про непоодинокі випадки, коли засоби захисту закуповувалися за кошти суддів чи працівників апаратів судів", - наголошується у повідомленні ВРП.

26 березня 2020 ВРП ухвалила публічне звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України про критичну ситуацію з фінансовим забезпеченням судів, інших органів і установ системи правосуддя. У зверненні наголошується, що у зв'язку з пандемією коронавірусу судам як органам державної влади, робота яких не може бути припинена, необхідно виділити додаткові кошти в обсязі 154,9 млн грн на придбання засобів захисту та дезінфекції, які на сьогодні неможливо закупити через суттєвий дефіцит видатків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА