17:53 01.04.2020

Брат Єрмака стверджує, що здійснював пошук проектів та ідей для держави як громадський діяч, а записи є "нарізкою з вирваним контекстом"

3 хв читати
Брат Єрмака стверджує, що здійснював пошук проектів та ідей для держави як громадський діяч, а записи є "нарізкою з вирваним контекстом"

Брат керівника Офісу президента України Андрія Єрмака Денис стверджує, що під час зустрічей, про які стало відомо після оприлюднених народним депутатом із фракції "Слуга народу" Гео Леросом відеозаписів, він здійснював пошук цікавих проектів та ідей для держави як громадський діяч, а ці "плівки" є "нарізкою з вирваним контекстом".

"На плівках я зустрічаюся з різними людьми, які пропонують різні проекти та ідеї, а також висвітлюють наявні проблеми та корупційні схеми, які є у відповідних структурах. Я від самого початку діяльності розповідав про свої принципи роботи: нам важливі саме проекти, а не люди, які просто хочуть обійняти посади. Але якщо проект доречний, вигідний для держави - я за законом направляю сам проект і резюме його автора до органів державної влади", - написав він на своїй сторінці у Facebook у середу.

Денис Єрмак зазначив, що він і створена з його участю громадська організація "Українське бюро національного розвитку" керуються в цій діяльності законом України про звернення громадян.

"Розуміючи, що в нашій країні дуже багато розумних, конструктивних людей, які хочуть і можуть щось змінити на краще, я придумав ідею створення бюро, яке збирало б ідеї та пропозиції, обирало б найкращі та здійснювало адаптацію і всебічну перевірку цих проектів, ідей і пропозицій і подавало б, згідно з чинним законодавством, до органів державної влади", - пояснив він.

Брат Єрмака зазначив, що йому невідомо, хто здійснював ці відеозаписи. "...А дуже прикро, тому що робити "нарізку" з вирваним контекстом - це вже проходили багато-багато людей...", - написав він.

Зокрема, Денис Єрмак розповів, що запис 20 серпня 2019 року - про зустріч, де обговорювалася можливість "пов'язати проекти нової програми Держгеокадастру й інфраструктурний проект із глобальним проектом реформи АПК", який його команда за допомогою іноземних фахівців розробила ще на початку 2019 року для минулої влади, але уряд Олексія Гончарука ним не зацікавився; 23 серпня 2019 року - про обговорення проекту інвестора, який пропонував помісячні інвестиції в галузь авіабудування розміром $45 млн, але його ніхто навіть не розглянув.

"28.08.2019 - без мене люди обговорюють якісь гроші, які збираються якось ділити ... Спонсорські чи ні, невідомо, але на плівках ідеться про якісь 4-5 чогось ... Не був присутній ... (у коментарях люди пишуть про якісь незначні, 5 тис. ... ну навіть не смішно, люта дурня)", - зазначив Денис Єрмак.

За його словами, на записах у вересні 2019 року обговорювали, що людина, яка написала проект про реформи економічного сектору в Тернопільській області, намагалася потрапити на прийом до тодішнього помічника президента Андрія Єрмака, але здійснити цього не вдалося; обговорювали, що потрібно "збивати" закупівлю Кабміном камер для оцифровки, тому що держава витратить даремно 286 млн грн, оскільки обладнання було вже закуплено в 2013 році.

Він також зазначив, що на одному із записів у вересні "йде під запис конкретна провокація на злочин", коли якась людина розповідає, що якісь люди пропонують $620 тис. за якісь призначення та зустріч із Денисом Єрмаком.

Брат Єрмака вважає, що ці відеозаписи - це атака на главу офісу Зеленського, який "дуже заважає певним олігархам і особливо російським спецслужбам", що намагається зокрема, за його словами, виправити ту здачу національних інтересів, яка є в Мінських угодах.

Денис Єрмак також нагадав, що в 2014-2017 роках він, "будучи радником у РНБО, виконував свої обов'язки в зоні АТО (не по тилах, хто знає - той знає...)".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА