18:36 01.04.2020

Суд продовжив арешт підозрюваній у вбивстві Шеремета лікарю Кузьменко

2 хв читати
Суд продовжив арешт підозрюваній у вбивстві Шеремета лікарю Кузьменко

Печерський районний суд Києва продовжив арешт підозрюваній у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко до 30 травня 2020 року.

"Суддя ухвалив рішення про продовження утримання під вартою Юлії Кузьменко до 30 травня 2020 року", - повідомляється на сторінці Free Dr Kuzmenko у Facebook у середу.

Засідання відбувалося в середу в закритому форматі через обмежувальні заходи у зв'язку з ситуацією з коронавірусом у країні.

У повідомленні наголошується, що раніше прокуратура продовжила термін досудового розслідування до 12 липня 2020 року.

Як повідомлялося, Печерський суд Києва продовжив до 3 квітня термін тримання під вартою Кузьменко.

Уранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру кільком фігурантам справи. Того самого дня було проведено брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкриті проміжні результати розслідування і названо імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Підозру в убивстві Шеремета висунуто трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому судинному кардіохірургу Юлії Кузьменко, а також музиканту й ветерану АТО Андрію Антоненку, всіх їх затримали. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи про вбивство Шеремета.

Заступник глави Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом убивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року Кузьменко, для Дугарь суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року. 14 грудня суд заарештував до 8 лютого 2020 року Антоненка.

24 грудня Апеляційний суд Києва залишив у силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваній у вбивстві Шеремета Юлії Кузьменко.

У лютому запобіжний захід Дугарь також було продовжено, й апеляційний суд згодом залишив це рішення у силі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА