20:07 01.04.2020

Американська розвідка вважає заниженими дані Китаю стосовно Covid-19

1 хв читати
Американська розвідка вважає заниженими дані Китаю стосовно Covid-19

Китай занижував реальні дані про поширення спалаху коронавірусу в країні, повідомило в середу агентство Bloomberg з посиланням на передану Білому дому доповідь американської національної розвідки.

За словами співрозмовників агентства, які ознайомилися з доповіддю, очевидно, що Китай навмисно надавав неповні дані як щодо заражених, так і летальних наслідків. Співрозмовники агентства зауважили, що доповідь носить секретний характер, тому відмовилися вдаватися до якихось подробиць щодо її змісту. Вони додали, що доповідь була передана в адміністрацію США минулого тижня.

Спалах почалася в китайській провінції Хубей у кінці 2019 року. За даними Університету Джонса Гопкінса, Китай повідомив про 82 тис. інфікованих і 3,3 тис. летальні випадки, тоді як у США виявлено 189 тис. випадків зараження і більше 4 тис. летальних випадків, вказує Bloomberg.

Раніше на цьому тижні експерт з імунології при держдепартаменті США Дебора Біркс заявила, що медична спільнота розтлумачило китайські дані так: "це було серйозно, але не настільки, наскільки будь-хто очікував". "Саме тому, що нам, ймовірно, не вистачало значного обсягу даних, ми бачимо те, що сталося в Італії та Іспанії", - додала Біркс.

Bloomberg зазначає, що агентству поки не вдалося отримати коментарі служби зі зв'язків з громадськістю Білого дому і посольства КНР у Вашингтоні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА