20:43 01.04.2020

Понад 2,5 тисяч туристів звинуватили австрійський гірськолижний курорт у зараженні коронавірусом

2 хв читати

Близько 2,5 тисяч туристів подали колективний позов до гірськолижного курорту Ішгль в Австрії після того, як захворіли там коронавірусом, повідомляє CNN Travel.

"Близько 2500 осіб, 80% яких - німецькі туристи, звинуватили керівництво курорту Ішгль у тому, що не були прийняті своєчасні заходи для нерозповсюдження коронавірусу. На курорті заразилися тисячі людей, які рознесли інфекцію до багатьох країн Європи і за її межі", - пише портал.

Претензії почала приймати Австрійська асоціація захисту прав споживачів (VSV). В оголошенні на її сайті йдеться, що "якщо, починаючи з 5 березня, ви були на гірськолижних курортах Ішгль, Пацнаун, Санкт-Антон-ам-Арльберг, Зельден або Циллерталь, і у вас діагностований коронавірус", можна вимагати відшкодування від тірольської влади.

Зараз претензії потерпілих туристів передані в прокуратуру. У свою чергу влада Тіролю пообіцяла провести перевірку і вжити заходів у зв'язку з ситуацією.

Як нагадує CNN, німецький бармен став першою людиною, що заразилася коронавірусом на курорті Ішгль. Він звернувся до лікаря 7 березня з симптомами грипу, в результаті чого і було виявлено захворювання. Керівництво курорту провело дезінфекцію бару, але на той момент вже заразилися інші люди. Бар закрився 9 березня.

Незабаром після цього курорт оголосив про передчасне завершення сезону. Потім був введений карантин у 279 муніципалітетах Тіролю.

Ішгль - доволі дорогий фешенебельний курорт в австрійських Альпах, популярний зокрема і у російських туристів. У зимовий сезон Ішгль і сусідні селища залучають більше 500 тисяч гостей. Серед них - чимало знаменитостей, таких як Періс Хілтон або Наомі Кемпбелл.

Станом на 1 квітня в Австрії зареєстровано понад 10 тисяч випадків коронавірусу, з них понад 2,3 тис. - в Тіролі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА