20:45 01.04.2020

У низці установ попереднього ув'язнення перевищено ліміт наповнення через упроваджені на період карантину обмеження

2 хв читати
У низці установ попереднього ув'язнення перевищено ліміт наповнення через упроваджені на період карантину обмеження

Заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов звернувся до керівників регіональних прокуратур з вимогою посилити нагляд за дотриманням прав на матеріально-побутове забезпечення і медичне обслуговування осіб, які перебувають в умовах обмеження свободи, під час пандемії коронавірусної інфекції Covid-19.

"Наразі у закладах Державної кримінально-виконавчої служби України вже впроваджено певні обмеження на період карантину. Зокрема, припинено переміщення між установами виконання покарань та слідчими ізоляторами. У зв’язку з цим в окремих установах попереднього ув’язнення Волинської, Дніпропетровської, Херсонської та Хмельницької областей встановлений ліміт наповнення перевищено на 256 осіб. Усього в Україні через заборону етапування до місць відбування покарання загальна кількість ув’язнених в СІЗО збільшилася на майже 530 осіб", - ідеться в оприлюдненому в середу на сайті Офісу генпрокурора повідомленні.

Крім того, Мамедов акцентував увагу на дотриманні рекомендацій Європейського комітету з питань запобігання катуванням Ради Європи щодо поводження з особами, які перебувають в умовах обмеження свободи у період пандемії.

"І персонал, і в’язні перебувають у специфічних умовах. Але захисні заходи не повинні спричиняти нелюдське або принизливе поводження з тими, хто перебуває у місцях несвободи. Доступ до адвоката, до лікаря повинні забезпечуватися за будь-яких обставин і в будь-який час. Усі мають із розумінням ставитися до непростих умов карантину, адже застосовані обмежувальні норми впроваджено задля захисту здоров’я, життя та безпеки", - зазначив заступник генпрокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА